Vitt i Bohuslän

Vitt i Bohuslän

Alcro_Vita_vastkusten1

Vid ett charmigt fiskeläge i Bohuslän ligger ett klassiskt vitt västkusthus. Havsvindarna viner utmed husknuten och från balkongen hörs måsarnas skri och de salta vågornas kluckande.

Huset är vitmålat både invändigt och utvändigt, vita trähus hör västkusten till sedan sent 1800-tal. Huset har den genuina charmen som präglar de gamla fiskesamhällena. Skillnaden är att huset är helt vitmålat, förr var det brukligt att måla fönsterfoder i grönt eller blått.

Alcro_Vita_vastkusten2

Möbler och detaljer på trädäcket går i klassiska västkustfärger som vitt, blått och rött. Här finns det plats för en paus i solen vid ett vackert fikonträd. Bakom dörrarna i sjöboden finns allt från badkläder och våtdräkter till simpuffar och flytvästar. Gamla franska badskåp låg som inspiration när familjens skåp utformades. Siffrorna gjordes med hjälp av schabloner.

Alcro_Vita_vastkusten3

Invändigt flödar ljuset in. Känslan av att gå barfota på ett gammalt nött trägolv är oslagbar. Några gamla plankor behövdes bytas ut och i samband med det målades golvet vitt. På skärgårdshusets glasveranda finns en platsbyggd sittbänk.

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.