Vilken är din favorit? Rösta och vinn presentkort på färg!

tävla och vinn

Vilken är din favorit? Rösta och vinn presentkort på färg!

Rösta på din favoritkulör och vinn presentkort på färg till ditt höstprojekt.

Hösten är här och den klara luften skapar lust till förändring. Kanske ska köksluckorna få en ny kulör, eller vardagsrummet vackrare väggar – eller varför inte låta favoritkulören pryda hela hemmet i en effektfull, monokrom interiör?

Inredningskollektionen är specifikt framtagen av färgsättare, arkitekter och inredare för att det ska vara lätt att hitta rätt kulör. Den innehåller många vackra baskulörer som grått och beige, men också en samling spännande accenter som är enkla kombinera. Det ska helt enkelt bli lättare att färgsätta, prova något nytt och våga ta ut svängarna.

– Kollektionen innehåller färre kulörer än tidigare eftersom vi tror att det är bättre att ha färre, noggrant utvalda, kulörer. Vi vill skala ner, göra det enklare att välja. Men ungefär en tredjedel av kollektionen består av helt nya kulörer, sa Alcros färgsättningsexpert Yvonne Karlsson i samband med lanseringen.

– Rosa och rostrött täckte vi inte in så bra i den gamla kollektionen, så där har vi fler alternativ. Och nu ser vi exempelvis mycket grönt och blått. Så där vill vi ha en skala som börjar med de ljusa, fortsätter till de lite mer kulörta och vidare hela vägen ner till de dovaste tonerna, fortsatte hon.

Just nu är det många som vill lämna de vita väggarna och börja utforska andra baskulörer, kanske framför allt grått och beige men också grönt och blått. Vi har också fått upp ögonen för att måla in hela rummen, inklusive lister och tak, i samma kulör. Något som ger en vacker monokrom effekt. Några exempel och tankar kring det hittar du här och här.

Vinn presentkort på färg

Är du sugen på att måla om? I klippet syns kulörerna Björnbär, Tallbarr, Aubergine, Balett och Ostron Pärlemor – vilken är din favorit? Rösta på Alcros Facebook eller Instagram och var med och tävla om tre presentkort á 2000 kronor på färg. Tävlingen pågår till och med 30 september och vinnaren presenteras 1 oktober.

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.