Vi låter kulören ta plats

Vi låter kulören ta plats

Färgstarka väggar och mustiga grå toner. Stylisten Sarah Widman har följt stylingen på bostadsmarknaden och ser tydliga trender.

Lägenheter säljs till högre priser än någonsin tidigare och allt fler väljer att ta hjälp av professionella stylister för att få sina lägenheter och hus att stå ut ur mängden på Hemnet och andra bostadssajter. Stylisten Sarah Widman har följt bostadsmarknaden under lång tid och ser både skillnader mellan storstäderna och hur kulörer fått ta större plats.
– Det är faktiskt lite skillnad i stil och smak beroende på var i landet du bor. För några år sedan var det väldigt kalt och avskalat i de flesta lägenheter i Stockholm, medan det i Göteborg var mycket mer saker med i bild, mer stylat. Men nu tycker jag mig ana att de två närmar sig varandra där Stockholmarna adderar prylar och Göteborgarna plockar bort, förklarar Sarah Widman som bland annat arbetar tillsammans med mäklarna på Alvhem i Göteborg.

Alcro_forsaljningstips_1

Mörkt grå väggar är en tydlig trend menar stylisten Sarah Widman, liksom fokus på lister och stuckatur. Foto till vänster: Magnus Mårding. Foto till höger: Jonas Ingerstedt, Stylist: Sasa Antic.

Sarah Widman ser också hur det avskalade och vita förbytts mot viljan att sätta färg på tillvaron.
– Det är väldigt trendigt att våga sätta färg på väggarna och gärna i mustiga mörka grå toner, förklarar Sarah och fortsätter:
– Med färg kan du ljusa upp ett rum, ge tyngd, eller göra ett större rum mer personligt och ombonat. Du kan framhäva detaljer som stuckaturer och lister. Just nu är det mörka, ”dammiga” och matta toner i grått, blått och grönt som gäller. Men även ljusare toner åt det beiga hållet som Caffe latte.

Alcro_forsaljningstips_2

Ge tyngd åt rummet med hjälp av färg. Några kulörer som är extra heta är Alcro Guinea Fowl, Klorofyll och Caramel. Foto: Jonas Ingerstedt, Stylist: Sasa Antic.

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.