Vackra väggar

så gör du

Vackra väggar

Allt fler överger de vita väggarna för att låta sovrummet, köket eller vardagsrummet ramas in av en kulör som tillåts prägla rummet och bli en del av inredningen. Oavsett om du vill ha en sofistikerat ombonad känsla, etablera en poppig stil eller skapa en lågmäld elegans har vi tipsen du behöver.

3 steg till vackrare väggar

1. Välj rätt kulör. Välj en kulör som passar med stilen på ditt hus eller din lägenhet, även när du målar invändigt. Anpassa ton efter ljusinsläpp och övrig inredning. Mörka kulörer tenderar att göra så att rummet uppfattas som mindre, ljusa kulörer har motsatt effekt.
2. Förarbete. Skruva bort eldosor från väggen efter att du brutit strömmen. Tvätta med målartvätt. Spackla med Alcro Rull- eller Handspackel och slipa vid behov, exempelvis om det finns sprickor, hål eller andra ojämnheter på väggarna. Avlägsna noggrant allt damm innan du börjar måla.
3. Måla. Välj en roller med kort lugg eftersom den ger en jämnare yta än en med längre. Använd elementroller på svåråtkomliga ytor och pensel där rollern inte kommer åt. Håll ett bra tempo och undvik drag.

FOTO: SCANDINAV SIMPL / ANDERS ROTH

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.