Uppdaterat 70-tal hos Andrea Brodin

hemma hos

Uppdaterat 70-tal hos Andrea Brodin

Andrea Brodin inspireras av 70-talets Hollywood och har valt varma kulörer, tunga textilier och uppmärksamhetssökande mönster till huset från samma tidsperiod.

Inredaren Andrea Brodin har synts i program som Homestyling och Arga Snickaren. Sitt eget drömboende hittade hon på Lidingö i september förra året. Hon kunde blicka bortom den daterade 90-talsinredningen och såg det vita tegelhuset från 70-talet som den perfekta inramningen för hennes egen inredningsstil.

– Det var renoverat i 90-talsstil med många nyanser av gult när vi köpte huset. Jag ville göra en uppdaterad 70-talsinredning. Min stil är inspirerad av Hollywood under den tidsperioden och de mönster, material och kulörer man hade då. Excentriskt och färgstarkt, berättar Andrea Brodin.

Lugn bas för färgstark inredning

Väggarna är målade i den varmvita Perfect White och blir en lugn bas för en färgstark, mönstrad och excentrisk inredning. Hon provmålade med inte mindre än femton kulörer innan hon hittade rätt.

– Jag ville först ha beige väggar, men det fungerade inte med ljuset här. Då tänkte jag att jag ville ha en vit nyans, men inte kritvit. Tillslut hittade jag Perfect White som är, precis som namnet antyder, en perfekt vit.

Sammetsklädda möbler, tunga draperier, mönstrade textilier och mjuka mattor skapar en ombonad elegans i vardagsrummet, som har ett generöst ljusinsläpp och utsikt över Kyrkviken. Glas och mässing möter de matta materialen och skapar vackra kontraster.

Mässing och djupa kulörer

– Jag ville absolut ha mässing i inredningen, för det hade man mycket på 70-talet. Jag ville också ha grönt och beige i varma toner. Väggfärgen gör så att det gröna och mässingen kommer fram och får väldigt fin lyster. Jag tycker om dovt grön, senap, smutsiga pasteller och alla kulörer som har svärta i sig.

Väggkulören från vardagsrummet får fortsätta in i det intilliggande köket där den lyfter fram de gråbeige köksluckorna.

– Jag valde tidigt en varm gråbeige till köksluckorna och det var en utmaning att hitta en väggfärg som passade till. Den beige kulör som jag först hade tänkt funkade inte alls. Luckorna påverkas mycket av ljuset och ser ut att skifta i kulör under dagen. Därför var det svårt att hitta en kulör som passar dygnet runt, så att säga.

På nedervåningen ligger Andreas kontor samt de två äldsta barnens rum och ytterligare ett vardagsrum. Här ville hon ha in färg, men eftersom det är lågt i tak har hon valt att bara måla halva väggen. Den blekgröna kulören (NCS S2005 B80G) löper från kontoret och in i sovrum och vardagsrum och binder på så sätt samman nedervåningen.

– På nedervåningen ville jag ha färg. Jag letade efter en grönblå nyans och provade flera olika kulörer här nere också. Tillslut landade jag i den här blåturkosa. Eftersom det är ganska lågt i tak valde jag att bara måla halva väggen eftersom taket annars kan uppfattas som ännu lägre.

Nästa projekt blir att måla sonens rum i ett mönster han länge längtat efter.

– Till min sons rum jagar jag fortfarande den perfekta väggfärgen. Han vill gärna ha kamouflagemönster och jag tänker att jag skulle kunna göra det med färg. Det får nog bli nästa projekt.

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.