Tvådelat

Tvådelat

Väggar som är målade med två olika kulörer på tvären eller bredden är kanske inget man har sett så mycket av. Men på rätt plats och med rätt val av kulörer kan det ge en otroligt fin och oväntad effekt.

Att leka med färg på nya sätt är något som börjar synas mer och mer. Måla om hemma det gör vi nog lite då och då och fondväggarna lever nog kvar än, även om jag tror att det är något vi kommer tröttna på med tiden, men att måla samma vägg i två olika kulörer, det kanske är något man måste se först för att själv våga testa på. Här är det stylisten och inredaren Pella Hedeby och Marie Ramse som på ett otroligt fint sett inrett en visningslägenhet för JM. Jag tycker verkligen att de har vågat ta ut svängarna i färgvalen och även sättet att använda dem på.

Alcro_tvadelat_1

Spännande samspel mellan två kulörer, en smutsrosa och en mörkt svartgrå, styling: Pella Hedeby & Marie Ramse, foto: Kristofer Johnsson.

Alcro_tvadelat_2

Mörkt svartgrå väggar i sovrummet, styling: Pella Hedeby & Marie Ramse, foto: Kristofer Johnsson.

Det är intressant att se vad som händer när man väljer att måla halva väggen i en riktigt mörk färg, som kan uppfattats som både kaxig och tuff som en solitär, men som tillsammans med en mjuk lite snällare rosa ton, enligt mig inte alls upplevs på det sättet. Det är väl just det som gör det så spännande!  Vid den fina arbetsplatsen har de valt att måla halva väggen i en mörkgkrå kulör och den andra halvan mjukt ”smutsrosa”och det är helt klart något lekfullt och oväntat som uppstår i mötet mellan de två.

Alcro_tvadelat_3

Styling: Pella Hedeby & Marie Ramse, foto: Kristofer Johnsson. Till höger kulörerna Alcro Old Rose och Alcro Black Deco.

När jag ser de här bilderna tänker jag på att blanda Alcros Old Rose tillsammans med t.ex Black Deco båda från serien Ad. Pashmina.
I sovrummet har de valt en mörkgrå färg, vilket ger en väldigt mysig och ombonad känsla. Dessutom har man här istället för att dela upp väggarna i två färger, valt att jobba med färgsättningen på ett mer monokromt, subtilt sätt. Väggarna, sänggavel och den öppna förvaringen är alla målade i samma kulör och sedan har de fokuserat på texturer och nyanser för att få är spännande look. Superfint tycker jag! Sänggaveln till exempel, så fint att måla in den i samma färg som väggen, ett nytt och smart sätt att få till en stilren men ändå tredimensionell känsla.

Slutsatsen är helt enkelt; våga testa och blanda eller prova att välja endast en kulör till fler saker än väggarna. Hatten av till Pella och Marie!

TEXT: JOSEFIN HÅÅG, STYLING_ PELLA HEDEBY, MARIE RAMSE  FOTO: KRISTOFER JOHNSSON

Josefin Hååg bor i Stockholm och arbetar som frilansande inredningsstylist och stylistassistent. Hon driver även bloggen 20 kvadrat på Residence Magazine. Bloggen är en samlingsplats för allt som inspirerar inom inredning, arkitektur konst och design. Namnet 20 kvadrat är även storleken på hennes lilla lägenhet i Vasastan. Man kan väl säga att hon väl känner till begreppet compact living. Eller compact loving som hon vill kalla det.

 

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.