Guld, grönt och pasteller hett nästa år

trendspaning

Guld, grönt och pasteller hett nästa år

Trendkulörer 2018. Colourhouse bjöd in till trendspaning och lät tre internationella föreläsare blicka in i framtiden och sia om vilka kulörer som blir hetast nästa år.

Trendkulörer 2018.

Vägg målad i Pluton. Foto: Klas Sjöberg. Styling: Jill Windahl.

Trendkulörer 2018

Vi kan inte få nog av brittiska kostymdraman och precis som många nog redan märkt syns stilen och kulörerna därifrån tydligt i mode och inredning. Tweed och kulörer som associeras med tweed kommer starkt nästa år, menar trendspanaren Christine Foden från d.cipherfm i London som också listar mörkare gröna nyanser, koppar, bärnsten och guld bland nästa års favoriter. Som accent kommer vi att se alla nyanser av rosa, från mustiga toner till poppig pastell.

Trendkulörer 2018.

Köksvägg målad i Chicken coop. Foto: Klas Sjöberg. Styling: Emma Wallmén.

Framtidsromantik

Motsägelsefulla som trender är löper en futuristisk linje parallellt med den traditionella tweeden. Den kommer från en vurm för det högteknologiska och präglas av grå och blå kulörer med fokus på marin- och petroleumblått. Här utforskas effekten av materialkontraster och inspiration hämtas från rymdfilmer.

Trendkulörer 2018.

Tv. Vägg målad i Moules. Foto: Klas Sjöberg. Styling: Lotta Agaton. Th. Vägg i djupröda Chianti med poppiga Landsort som accent. Foto: Jonas Ingerstedt Styling: Jill Windahl.

Som komplement till detta menar Christine Foden att vi kommer att se en feminin estetik som präglas av lyxiga material och pastelliga kulörer. Det metalliska inslaget här är koppar.

Trendkulörer 2018.

Tv. Vägg målad i Chianti, tak i Landsort och skiva i Fudge. Th. Vägg målad i Lättja med underskåp i Såpa. Foto: Jonas Ingerstedt Styling: Jill Windahl.

Naturvurmen fortsätter

Tony Bannister, från australiska Scout, spår att vi kommer att fortsätta inspireras av naturen, växtlighet, hantverk, det långsamma och långsiktiga. Detta präglar såklart färgskalan som han tror kommer att gå i återhållsamma toner av beige, grått och grönt. Trä, metall och textil, däribland jeans, får ta plats. Även Tony Bannister tror på kontrasterande strömningar bestående av pasteller och neon.

Trendkulörer 2018.

Foto: Klas Sjöberg Styling: Jill Windahl.

När Lilly Berelovich från New York-baserade FS Fashion Snoops siar kring trendkulörer 2018 tror även hon på de gröna influenserna. Precis som Bannister tror hon att vårt intresse för det ekologiska och hållbara kommer att resultera i en kärlek till de gröna och beige kulörerna.

trendkulörer 2018.

De naturnära kulörerna behåller sin plats i våra hjärtan. Vägg målad i 4005-Y20R. Foto: Klas Sjöberg. Styling: Lotta Agaton.

Mindfullness och eskapism öppnar dörren för en mjuk och feminin estetik där ljusa kulörer och växtmönster, tänk exempelvis körsbärsblommor, får ta plats. Ett lugn ska infinna sig och hemmet ska kännas varm och ombonat. Här ryms en retroromantik som tar sitt uttryck i bordsklockor, guldiga speglar och mönstrade tapeter.

Sugen på att måla om? Hitta dina favoritkulörer i Inredningskollektionen.

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.