Tredje advent: DIY med Starwoman

Tredje advent: DIY med Starwoman

Inför tredje advent har Starwoman dammat av några julkulor och givit dem färg och lyster. Med lite färg och kreativitet går det att åstadkomma väldigt mycket med väldigt små medel.

starwoman_pyssel3

Ibland tröttnar man på sina prylar hemma, så är det för de flesta av oss. Men tänk en vända till innan ni kastar gammalt och köper nytt. Med lite färg kan man enkelt förnya. Här har jag doppat helt vanliga frostade julgranskulor i färg till hälften, och vips blev kulorna som nya. Jag valde att arbeta med guld, blått, grått, mässing och lite agua-grönt att hänga i årets gran. Jag gillar helt enkelt den färgkombinationen. Vilka kulörer man vill använda är givetvis helt upp till var och en. Gå efter eget tycke och smak.

Detta behöver du:

Julgranskulor
Färg

Till detta pyssel behöver man inte ens använda en pensel, utan här doppar man helt enkelt ner julgranskulan i färgbruken direkt så mycket man nu vill att färgen ska täcka. Man kan doppa hela om man vill ha enfärgade kulor, eller så gör man som jag valde att göra här, stoppa ner kulan till hälften för en tvådelad look. Ett snabbt dopp i färgen, och sedan hänger man upp kulorna på tork. Se till att ha något under som täcker ytan du står vid för det kommer droppa ganska mycket färg under torktiden. Tänk på att det tar upp mot ett dygn för julgranskulan att torka helt. Låt dem vara så länge för allra snyggast slutresultat. Lycka till!

Kulörer jag använt mig av:

Guld
Mussla (ljustgrå)
Oändlighet (Blå)
Mässing
Grafit (mörkt grå)
Oktan (grön/blå)

Samtliga kulörer är brutna i Alcro Pashmina.

TEXT OCH FOTO: ANNA ÅBERG

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.