3 steg – måla förvaring

inspiration

3 steg – måla förvaring

Klädförvaring målad i Black Deco bruten i Servalac Aqua. Klänning, kjol och tröjor, Gudrun & Gudrun, köksreling och krokar, Byggfabriken, lampa, Olsson & Gerthel.

Greppa penseln och ge förvaringslösningarna ett lyft.

Förarbete. Förarbetet är viktigt för resulta­tet. En trären yta slipas och dammas av. Kvistar och kådrika ytor på nytt trä isoleras med Alcro Kvistlack för att undvika gula genomslag. Grundmåla med Servalac Grundfärg. Spackla eventuella hål och ojämnheter med Alcro Snickerispackel. Slipa och damma av igen när spacklet torkat. Använd återigen Servalac Grundfärg på spacklade ytor. Tidigare målade ytor tvättas med Alcro Målartvätt. Mattslipa blanka ytor och skrapa bort löst sittande färg. Spackla vid behov och grundmåla ojämna ytor. Stålrena ytor ska grundas först med Servalac Aqua Grundfärg.

Måla. Använd rikligt med färg, men inte så mycket att det rinner på stående ytor. Stryk jämnt och släta ut färgen samtidigt som du målar. Servalac torkar snabbt och det går inte att stryka ut färg ett par minuter senare. Planera därför målningen så att du inte rör tidigare målade ytor. Använd en helsyntetisk pensel av hög kvalitet eller en lackfärgsroller för bästa resultat.

Tänk på. Vattenburen färg torkar snabbt. Håll ett bra tempo när du målar och undvik drag för bästa resultat. Plana ytor som bord, lådor och hyllor bör inte belastas förrän en vecka efter målningen. Då har färgen fått sin slutliga hårdhet.

 

Parfymskåp målat i Ull och vikvägg i Flinta brutna i Servalac Aqua. Parfym Mad et Len, Miloii, parfym, Byredo, urna, AB Småland, stol, Malmö Modern.

 

STYLING: ANNA BJÖRKMAN  FOTO: KLAS SJÖBERG

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.