Tid för krispiga kulörer

inredning

Tid för krispiga kulörer

Sakta men säkert går vi mot ljusare tider och snart letar sig solens strålar återigen in genom fönstret. Möt våren med en inredning i krispiga kulörer.

ad.18 – Lemon Crisp

När det gröna och röda och det guldiga och glittriga får flytta tillbaka in i skåpet uppstår lätt en längtan efter nya färgklickar. In med tulpaner och gröna växter, ut med de varma metallerna och in med de kalla. Och låt pastellerna ta plats i ditt hem.

I höstas släpptes kollektionen ad.18 som består av 15 kulörer, indelade i tre färgvärldar. Färgvärldarna är framtagna för att de ska vara enkla att använda med kulörer som passar fint tillsammans. Lemon Crisp är en ljus och pastelliga färgskala som andas vår och framtidstro.

– Färgvärldarna är framtagna för att plocka upp de trender vi ser just nu. Och för att kulörerna inom varje färgvärld ska vara enkla att matcha med varandra. Lemon Crisp är nog den färgvärld som mest blickar framåt, säger Yvonne Karlsson som är färgsättningsexpert och en av dem som tagit fram den nya kollektionen.

Enkel att använda i skandinaviska hem

Lemon Crisp består av de ljusa och pastelliga kulörerna Pinje, Kalk, Sjöbod, Flinta och Toddy. Enligt Yvonne Karlsson är det den färgskala som är enklast att applicera på våra skandinaviska hem.

– Har man ett vitt eller grått hem är de här isiga pastellerna i lila, gröna och gula toner väldigt lätta att applicera. Den är krispig utan att vara gullig och de isigt ljusa kulörerna känns spännande nu, säger Yvonne Karlsson.

Till ljusa och pastelliga toner passar gedigna material som ull, ljusa träslag och keramik. Men också material med en futuristisk känsla som plexiglas och blanka, lackade ytor. Låt materialen mötas för spännande effekter!

Inreder du hellre i en mättad roströd och sandig färgskala? Då är Desert Sunset något för dig. För en bohemisk stil i djupa blå och gröna toner – kika på Dark Wood.

Hela ad.18-kollektionen hittar du här.

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.