Thomas Sandell designar blandare

Thomas Sandell designar blandare

Foto till vänster: Emil Tavassoli, till höger: Karl Nordlund

Foto till vänster: Emil Tavassoli, till höger: Karl Nordlund

Kända formgivare som designar kranar hör inte till vanligheterna. Nu lanserar Mora Armatur och Thomas Sandell en serie svensktillverkade blandare för kök och badrum.

Nästa år fyller det anrika företaget Mora Armatur, som tillverkar alla sina kranar i Östnor utanför Mora, 90 år. För att uppmärksamma jubiléet lanserar företaget en serie blandare i samarbete med formgivaren och arkitekten Thomas Sandell.
Efter fem års arbete är den sobra och eleganta serien Mora One, som består av köks- och badrumsblandare samt ett duschkit, klar. En konisk form går igen i alla produkterna.
–Inspirationen till formen fick jag när jag såg en gårdspump i Mora, säger Thomas. Jag ville skapa en blivande klassiker som också ligger rätt i pris så att den kommer in i nya bostäder. Under ytan finns massor av innovativa lösningar, säger Thomas Sandell.

Kranarna är bland annat vatten- och energisnåla, har mjukstängning och duschmunstycket är väldigt tålig mot kalk. I april 2017 finns Mora One-serien i butik i rostfritt stål. Senarekommer den även i svart och mässing.

alcro-sandell-2

Foto: Emil Tavassoli

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.