Svart lyfter det gröna

Svart lyfter det gröna

Det gröna har fått en stor plats i årets inredningstrender. Alcro trends gästbloggare Susann Larsson ger handfasta tips om grönska i inredningen med betoning på den svarta kulörens styrka.

Att samla några vaser och prylar på en bricka är ett bra sätt att samla ihop dekorationerna och få dem att tillsammans framstå ännu mer. Det blir mindre plottrigt och mer iögonfallande. Tänk ojämnt antal, så blir det bäst, 3–5–7–9.

Alcro_Larsson_gronska_1

Jag föredrar svarta brickor eftersom svart lyfter alla andra färger. Det tar också upp den gröna färgen i olika slags växter. Blanda gärna olika gröna bladnyanser, det blir snyggt till det svarta. Jag har några brickor inomhus och några större fat utomhus som jag målar om varje säsong. Måla om några gamla brickor eller fat i svart så får de ett nytt lyft och ett nytt liv – trä, keramik, terrakotta och olika sorters korgmaterial går alla att måla om ganska lätt.

Alcro_Larsson_gronska_2

Susann Larsson jobbar som inredare och frilansande skribent. Hon skriver om inredning, design och trender men också en del om trädgård och resor. På bloggen Purple Area hittar du hennes egen stil som är ren och enkel i en naturlig färgskala.

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.