Stora Trenddagen 2017

spaning

Stora Trenddagen 2017

Idag pratade trendspanaren Stefan Nilsson om årets trender och får man tro honom är det lekfullhet, oljemålningar och influenser från öst som gäller.

Trendspanaren Stefan Nilsson bjöd in till den årliga Stora Trenddagen där han gav en spaning kring färg och form för 2017. Årets fem trender väljer han att beskriva som Peter Pan, Old is the New Black, Kelim Kinship, Superhero Supernature och Waste.

Peter Pan och Old is the New Black.

Peter Pan
Peter Pan är den lekfulla, barnsliga trenden som präglas av starka kulörer och eskapism. 70-talet är närvarande i armaturer, fransar och växtlighet och vi tvekar inte att låta rött och rosa möta orange. Även ljusblått och grönt syns här. Vi inspireras av formgivare som spanska Jaime Hayón som vågar ta ut svängarna och leker med färg och form.

Old is the New Black
Vi vurmar för det äldre och patinerade. Mörkt trä och oljemålningar får ta plats i inredningen, brunt, svart och cognacsfärgat präglar färgskalan. Thonet-stolen, de äldre husgeråden och de gedigna materialen får komma tillbaka.

Kelim Kinship

Kelim Kinship
Som namnet antyder är kelimmattan, i traditionella och nya versioner, i fokus tillsammans med andra textiler med struktur och starka, varma kulörer. Det är en ombonad trend. Vi hämtar inspiration från Mellanöstern och Afrika. Hantverket bakom föremålen får träda fram och vi intresserar oss för keramik, trä och gjutjärn.

Superhero Supernature och Waste.

Superhero Supernature
Trenden präglas av starka och kontrasterande kulörer och har ett futuristiskt drag. En vilja att förändra och förbättra samhället ligger i grunden. Även här syns en vurm för det gröna och det rena träet.

Waste
Vi fortsätter med återvinningstrenden och intresserar oss för nya, hållbara material och rent trä. Formgivaren Elina Johansson har gjord bord av kaffesump och Adidas gör skor av fiskenät vilket banar väg en för en estetisk som är både retro och hypermodern.

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.