Sätt färg på trappan

Sätt färg på trappan

Varför låta trappan vara trären när du kan måla den i en kulör som ligger dig varmt om hjärtat. Stylad med vackra detaljer blir hallen och trappan plötsligt husets blickfång.

Alcro-rod-trapp-2

Trappan upp var tidigare målad i samma kulör som räckena, men för att göra hallen mer levande målades den i Alcro Rubin.

Hållbar hall. Trappan ska hålla för att springa upp och ner för många gånger. Vill du ge den en vacker patina kan du lasera och låta fotstegen nöta ut färgen. För en jämn helhetskänsla väljer du täckfärg som tål att nötas. Målad med grundfärg och flera lager täckfärg står den emot mycket. Studio Golvfärg är avsedd för trägolv inomhus och passar även att använda till golvlisterna. Färgen är halvblank och därför också enkel att hålla ren.

Alcro-rod-trapp-1

Kulörer uppifrån och ner: Alcro Rubin, Korall och Sparv.

Paletten. En harmonisk känsla trots starka kulörer får du genom att välja ut två kulörer – en som står i blickfånget och en som håller sig nedtonad och ger lugn. Genom att blanda matt och blankt förstärks också denna effekten. Den blanka är livlig medan det matta upplevs mjukare och mer sobert, trots att kulören är poppig eller nedtonad.

Alcro-rod-trapp-3

STEGE att hänga kläderna på Piggelin, Fogia. RUND SPEGEL Split Mirror Round från Lee Broom. TAKLAMPA i guld, svart och vitt Corse från Markslöjd. NYCKELSKÅP från Designtorget. RÖD STOL i böjträ P5 Svenskt Tenn. CYKEL designa din egen modell på bikeid.se.

Av: Sandra Troedson Foto: Anders Roth

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.