Stefan Nilsson och hemmakontoret

Stefan Nilsson och hemmakontoret

Alcro_Stefan_mobelmassan_3

Trärent, grönt och vitt i Stefan Nilssons tolkning av hemmakontoret.

I veckan pågår Möbelmässan för fullt och trendspanaren Stefan Nilsson deltar i trendutställningen med sin tolkning av hemmakontoret. Här blandar han de lite mer intensiva gröna och vinröda kulörerna i fina kontraster med trärena ytor.

Vi möts av ett grönt- och vitrutigt golv, trärena ytor och stilrena detaljer i vinröda toner och intrycket blir wow! Stefan Nilssons tolkning av hemmakontoret på årets möbelmässa i Älvsjö är snygg och smakfull både till färgsättning och inredning. Trots en mer intensiv och livlig färgpalett känner vi ett lugn och en fin harmoni i utställningen.
Jag tror att vi längtar efter mera färg, berättar Stefan och förklarar att det kan vara en reaktion mot det tidigare vita, men framförallt mot pastellerna som varit populära under de senare åren.
– Det är flera delar jag tolkar in. Dels längtar vi efter mer färg, men också efter kulörer som är lite mer intensiva och att det dessutom blir mer kontrastrikt. Jag tror dock att intensiva kulörer fortfarande är lite chockerande för oss, vi tänker oj! Många tittar nog på dessa kulörer men är kanske ännu inte mogna för att måla dem. Men de tilltalar nog dem som vågar ta i lite, funderar han.

Alcro_Stefan_mobelmassan_1

Stefan Nilsson på Möbelmässan 2015.

Golvet är målat i stora rutor i grönt och vitt.
– Jag tror många drömmer om ett schackrutigt golv. Och det är fint att göra! Jag älskar färg och det är fint med färg på just golv, men istället för det klassiska svartvita valde jag den intensivt gröna. Och till den övriga färgskalan funkar det bra. Kombinationen av grönt, vitt och vinrött gör att vi kan vi fortsätta jobba med våra favoriter från tidigare säsonger som koppar, mässing och trärent.

Alcro_Stefan_mobelmassan_5

Golvet är målat i grönt och vitt. Kulörer som gifter sig väl med vinrött, ärg och mättad blå.

Alcro_Stefan_mobelmassan_4

En mer personlig inredning, och ett spår av kreatören?

Ett tydligt tema i utställningen är vikten av det personliga. De personliga inredningsdetaljerna, men också det personliga mötet och personer som inspirationskällor. Den ena vinröda väggen pryds av foton av kreativa kvinnliga förebilder, som Stefan väljer att kalla the amazing women.
– Det är bra att se dem när man sitter och jobbar, så kan jag tänka att kan de så kan jag. Kvinnor är också generellt bättre på det personliga mötet och därför valde jag dem som inspiratörer på väggen. Sen vill jag addera det personliga till hemmakontoret, ta in personliga saker som tilltalar mitt hjärta. Clean desk policy gäller inte på samma sätt längre, nu får vi ha saker på bordet, även om det fortfarande inte är papper. Sist men inte minst har jag också tagit med internationella tidningar i utställningen. Jag tror att många svenska har sina källor för information, men jag vill att vi lyfter blicken. Utomlands har de en helt annan rapportering och jag tror det är bra om vi får det perspektivet.

Från vänster till höger, uppifrån och ned: Alcro Granbarr, Perfect White, Koppar Metallic, Rooster Crest och Ärg, kulörer som bildar en mer mättad palett än vad vi sett de senaste åren.

Vill du ha mer tips om hur du kan måla ditt golv? Läs 6 inspirerande sätt att måla ditt golv och 3 tankar om målade golv.

TEXT: JILL WINDAHL  FOTO: KRISTOFER SAMUELSSON

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.