Spaning från Greenhouse

Spaning från Greenhouse

Stockholm Design Week samlar varje år designintresserade människor från världens alla hörn. På Stockholm Furniture and Light Fair kunde vi den gångna veckan spana på det senaste från designvärlden. I Greenhouse hittade vi unga talanger som visade upp nya spännande design. I årets upplaga såg vi en hel del färg: färg på trä, textilier och till och med på marmor.

Nick Ross är en av formgivarna som vågar använda färg på ett nytt sätt. Genom att kombinera marmor och sprayfärg skapar han en krock mellan gammalt och nytt. ”Little White Lies” är marmorbord som ingen har sett dem tidigare. Nick tog examen från Konstfack 2013 och driver sedan dess egen studio under namnet Nick Ross Design Studio.
Anneli Tegelberg är en formgivare som tydligt inspireras av färgernas oregelbundna och spontana uttryck. ”Do your practice and all is coming” är en matta som, genom att släppa kontrollen, har utformat sitt eget resultat.

Alcro_youngdesigners_3

Marmorbord av Nick Ross och matta av Anneli Tegelberg.

Norska Heidi Karlsen Aarstad från Bergen Academy of Art and Design har formgivit dessa två stolar. ”Companion” är två tvillingstolar i en enkel och stilren design. Den blå färgen ser vi mycket av i inredningen just nu och visst gör den sig bra tillsammans med beigea kulörer.

Alcro_youngdesigners_4

Stolar i design av Heidi Karlsen Aarstad, foto: Bjarte Björkum.

Mera blått! Dessa dramatiska sittmöbler är alla formgivna av studenter från Aalto University i Finland. Det origami-inspirerade utseendet tillsammans med den koboltblå kulören känns spännande, nytt och futuristiskt. Fotograf: Ville Lahtinen

Design till vänster: Ines Wartiainen, till höger: Anni Pitkäjärvi, foto: Ville Lahtinen.

Till och med på skinndetaljer ser vi roliga färgkombinationer. Kerstin Kjellin Larsson från Beckmans Designhögskola har kombinerat svart, gult och ljusblått på denna snygga klappstol.

Alcro_youngdesigners_2

Klappstol, design Kerstin Kjellin Larsson.

Greenhouse och de unga formgivarna går verkligen i bräschen och starka kulörer ser ut att vara här för att stanna.

TEXT: ÅSA LAGERWALL

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.