Sommarprojekt – egen utedusch

Inspiration

Sommarprojekt – egen utedusch

 

Paret Sätterström har byggt en utedusch precis intill vattnet vid den lilla sommarstugan.

Att tvätta sig utomhus med himlen som tak hör sommaren till och känslan är oslagbar. Vid en sjö med egen badstrand några mil utanför Stockholm ligger det lilla gästhuset. Utsikten över vattnet är magisk och på terrassen som ligger mot sjösidan strålar solen från tidig morgon till sen eftermiddag.
Här bor Linda och Fredrik Sätterström som själva ritat både gäststugan och terrassen.
– Det var väldigt roligt och inte alls särskilt svårt, säger Linda.

Med hjälp av ett högt plank och naturen runt omkring har de skapat en avskild plats. Här kan de koppla och bara låta blickarna vila över landskapet. Trädäcket är obehandlat och har med åren fått en vacker silvergrå kulör. Planket som skiljer av uteduschen är laserat i Lava och den svarta kulören ger en spännande kontrast till grönskan och vattnet. Planket plockar upp kulören i de svarta fönstren på det vitputsade gästhuset.

En utedusch på uteplatsen

Uteduschen i koppar kommer Bloomingville och kopplas till trädgårdsslangen. Planket är vackert laserat i Lava. Morgonrock från Harrys Hardware. Korg och ask från Love Warriors.

En utedusch på uteplatsen

Underbar avkoppling på den egna stranden efter ett dopp i sjön. Däckstolarna har hängt med ett tag och fått fin patina. Förvaringskorg i Canvas, Elodie details.

 

AV: THERÉSE LARSSON FOTO: SANDRA BIRGERSDOTTER EK

 

 

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.