Sökes: viktiga projekt

färgfonden

Sökes: viktiga projekt

Färgfonden har skänkt tusentals liter färg till ett värde av hundratusentals kronor. Vill du förverkliga ett viktigt projekt? Ansök idag!


Färgfonden förändrar med färg

Färgfonden startades för två år sedan på Alcros initiativ. Genom initiativet kan olika organisationer, exempelvis ideella föreningar, skolor eller flyktingförläggningar, få färg för att rusta upp sina lokaler och skapa attraktivare mötesplatser.

Sedan starten har exempelvis Oxbacksskolan i Södertälje fått uppfräschade klassrum med färg från Färgfonden och ett stort engagemang från skolans elever. Alcros färgsättningsexpert Yvonne Karlsson höll i en workshop med eleverna där de själva fick färgsätta sina klassrum och sedan måla.

I Vejby norr om Ängelholm förvandlade fotbollsklubben Vejby IF ett av sina klubbhus till hem åt tre flyktingfamiljer. Huset fick en nymålad fasad och interiören går nu i mjuka pasteller av rosa, gult, grönt och blått.

Stockholms stadsmission ansökte och fick färg för att ge en av sina lokaler, där man framför allt arbetar med hemlöshet i projektet Bostad Först, en lugnare och mer välkomnande färgskala. Eftersom de som de själva beskrev det, ville ha en lugn bas i en färgstark vardag.

Stiftelsen Spinalis arbetar med att hjälpa ryggmärgsskadade till ett bättre liv. När de på läkaren Claes Hultlings initiativ planerade för ett nytt kök till mottagningen, med speciallösningar som underlättar vardagen för den som sitter i rullstol – exempelvis höj- och sänkbara köksskåp och diskho i matbordet – ansökte de till Färgfonden. Resultatet blev ett smart kök i en vacker grå färgskala.

Har du ett samhällsnyttigt projekt att förverkliga? Läs mer om Färgfonden och ansök idag!

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.