Snyggt målad trappa på Dalarö

Snyggt målad trappa på Dalarö

Christian Nord valde kulören Södermannagatan ur kollektionen Grandpa x Alcro till trappan.

Södermannagatan har flyttat ut på Dalarö. När Christian Nord och hans fru som bor på Dalarö utanför Stockholm skulle måla om hallen eftersträvade de en sober känsla. När familjen flyttade till huset för drygt tio år sedan hade väggarna i hallen en laxrosa väv­tapet och trappan var trären med genomskinligt lack.
– Vävtapeten åkte genast ner och allting målades vitt. Nu har vi hunnit renovera oss igenom nästan hela huset och avslutar där vi började – i hallen, berättar Christian.
Väggarna har hunnit målas om ett antal gånger under åren och har nu även fått knopplister för att avlasta hallgarderoben, men trappan har varit oförändrad sedan allt målades vitt.
– Vi har länge varit sugna på att måla om den eftersom den tagit mycket stryk av husdjur och barn. Vi ville undvika det lantligt romantiska och istället ha en sober känsla för att knyta an till resten av huset där både golv och väggar har mörkare färgsättning, fortsätter Christian.

Christian och hans fru började titta på grå kulörer, men fann att det inte var något enkelt val.
– De var antingen alldeles för kalla eller så drog de åt det lila hållet. Grått är jättesvårt. Sedan hörde vi talas om Grandpa-kollektionen och började testa kulörer ur den, och Södermannagatan var perfekt. Det är en varmt grå kulör som passar huset utan att kännas gammaldags och mossig – och inte heller för kall och industriell i den rymliga hallen, säger Christian.
Två tredjedelar av väggarna är också målade i Södermanna­gatan och den översta delen i äggskal.
– Vi är så nöjda, den har gett hallen precis det uttryck vi var ute efter, sobert men samtidigt hemtrevligt och varmt.

alcr-mala-trappen-at316-1

alcr-mala-trappen-at316-2

TEXT, STYLING OCH FOTO: MARI STRENGHIELM

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.