Smakprov ur nästa Alcro trend

Smakprov ur nästa Alcro trend

Den 26 februari släpps äntligen det nya numret av Alcro trend. Men redan nu har ni möjligheten att träffa den norska formgivaren Andreas Engesvik som pratar om kreativitet och skaparprocessen.

När blir du kreativ?
Jag driver ofta runt och gör ingenting men så helt plötsligt går man mot en punkt där det snart sker någonting. Du måste ha gott humör och hitta en balans och harmoni för att vara kreativ. Det handlar om att man gillar sitt eget liv. Är det kaos så kommer du inte i kontakt med ditt känslosamma jag. Det är vardagen och de vanliga sakerna som inspirerar och jag har lärt mig att söka just den situationen som jag vet gör mig kreativ.

Hur går din skaparprocess till?
Det är egentligen en idé eller brief som startar det hela och sen går jag igenom olika faser när projektet mognar. En fas är att jag hänger upp skisser på en vägg. Ibland händer det att jag river ner allting och börjar om från början men det är inte så vanligt. Sen får skisserna mogna innan jag känner att ”shit det här blir bra”.

Alcro_engesvik1

Andreas Engesvik, Foto: Siren Lauvdal, och soffan Tiki från 2014.

Alcro_engesvik2

Form vi minns: Vang Chair från 2012 och The Woods från 2013, det senare ett samarbete med designstudion StokkeAustad.

Intervjun publiceras i sin helhet i Alcro trend som kommer 26 februari. 

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.