Skapa skärgårdsstilen

Skapa skärgårdsstilen

Ljust och modernt lantligt. Så här kan du skapa den naturnära skärgårdsstilen, snabbt och enkelt med med inredningsdetaljer, eller bygga helt nytt.

Alcro_skargardshus_9

Nyckeln till den populära, svala skärgårdsstilen är att hålla inredningen avskalad och enkel men ändå hemtrevlig. En plats att koppla av på, umgås och bara vara. Här är materialen är naturliga och helheten smälter in fint i omgivningen.

Alcro_skargardshus_11

Rofyllda sommardagar tillbringas på terrassen

Alcro_skargardshus_8

Den kuperade terrängen var en utmaning för arkitekten.

Alcro_skargardshus_4

Huset byggdes med barn och framtida barnbarn i åtanke. På somrarna huserar familj och vänner i den nya tillbyggnaden. Arkitekten Patric Sahlén är glad över att landskapets utmaningar kunde lösas och är nöjd med resultatet.

Arkitekten Patric Sahléns tips för dig som vill bygga nytt

Anlita en arkitekt. Du får något som är professionellt genomtänkt och möjlighet att optimera ytorna och göra det mesta av ditt hus.
Fundera igenom behoven. Vad är syftet med ny- eller tillbyggnaden? Vilken typ av rum behövs?
Sätt en budget. Bestäm dig för vad det får kosta. Tänk på att det inte automatiskt blir billigt för att man bygger litet.
Lås inte fast dig vid en första idé. Arkitekten ser ofta alternativa lösningar som kan resultera i en bättre planerad bostad.

Alcro_skargardshus_12

Alcro Himalaya, Perfect White och Alcro Arkitekt Svart.

Alcro_skargardshus_10

Fånga stilen med fat i betong från Rouge, lampa från Marset med spännande materialkontraster, soffa i ljusgrå klädsel från Muuto, kuddar i taktila textilier från Tucana hos Norrgavel, korgstol Wengler i svart från Sika Design, askar med vackra kulörskiftningar från Bloomingville och soffbord på tre ben från Gervasoni hos Artilleriet.

Läs första delen Huset på berget.

TEXT: HEDVIG ANDERSSON  FOTO: KLAS SJÖBERG  STYLING: EMMA WALLMÉN  STYLISTASSISTENT: ELLA BJÖRNSTJERNA

 

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.