Skapa julstämning med Alcros kulörer

Skapa julstämning med Alcros kulörer

Julen och det nordiska kalla vinterljuset står för dörren. Med Alcros kulörer, vackert porslin och små enkla detaljer skapar du både ett stilrent och mysigt julrum.

Alcros Carbon, Cappuccino, Alabaster och Fårö skapar en ombonad julstämning i matrummet.

När vintersäsongen är här, kommer även det där lite kalla nordiska ljuset. Vackert, men ett rum med med vita väggar kan då upplevas lite extra omysigt och nästan vibrerande kallt. Med hjälp av fem kulörer från Alcro har vi här skapat ett rum som både är ombonat, varmt och mysigt för den annalkande julmiddagen.

Underst målades kulören Carbon, midjan i Cappuchino, överdelen i Alabaster. Den handritade linjen i Tallbarr. Stolarna på kanten är målade i Alcros Fårö. Ett bukett amaryllis blir ett vackert blickfång. Vasen kommer från Tambur Store.

Den undre delen av väggen är målad i kulören Carbon, ur Alcros inredningskollektion. Snickerier, fönster, element samt själva midjan på väggen målades några steg ljusare i den varma kulören Cappuccino. Genom att använda snickerifärg, väggfärg och elementfärg kan du lätt måla olika material i samma kulör.

Gottebord. Skänken är målad i Alcros Cement. Det större tårtfatet, glöggmuggar och urna är second hand, lilla tårtfatet PotteryJo, rödvit emaljskål Tambur Store, assietter och grönt sidenband Granit.

Överst på väggen målades den ljusa, lite varma kulören Alabaster. För att addera en dimension till väggen, skapa djup och en gammaldags twist handdrogs en smal linje i Alcros gröna kulör Tallbarr.

Matcha porslinet med julstämningen i rummet. Här är dukat med mattallrik och soppskål från Granit, assiett second hand. Stjärnformad skål Granit.

Varje julmiddag behöver ett gottebord! Här målades en antik skänk med matt snickerifärg i Alcros gråa Cement. Med alla dessa varma ombonade kulörer som bas matchade vi dukningen med kulörer som både plockar upp tonerna på väggarna och ger fin stämning till julen. Blanda gärna porslin i olika färger och former.

Stolen är köpt på second hand och fick ny fin yta med Alcros Fårö. Hemgjorda servettringar gör du enkelt med ståltråd och lite ris. Vira riset runt ståltråden och fäst tråden på baksidan av servetten, denna från Granit. Juldekoration från Tambur Store.

Alla sex stolar runt bordet är second hand. Två av dem var i lite sämre skikt ytmässigt. Detta löstes lätt med att måla stolarna i snickerifärg med varmgråa kulören Fårö. Med facit i hand kanske det inte hade krävt en skavd stol för att måla den. För visst blir det fint att gå ton i ton med väggkulörerna på en stol?

Styling och text: Jill Windahl
Foto: Lina Östling

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.