Siri Carlén målar fönster med nya kulörer

konst

Siri Carlén målar fönster med nya kulörer

Den som har vägarna förbi Wallingatan kan se Siri Carléns fönstermålning – och samtidigt passa på att smygtitta på kulörer ur nästa kollektion.

Illustratören Siri Carlén har skapat tillfälliga illustrationer på fönstren till Trendgruppens nya lokaler på Wallingatan. Med vackra kulörer och lekfulla illustrationer som anspelar på PR-byråns verksamhet rör sig Siri Carlén fönstermålning kring färg, form och inredning. Till verken har hon använt kulörer från Alcros nya kollektion ad. 18 som lanserats i höst.

Siri Carléns fönstermålning

Siri Carlén tilltalas av det tillfälliga i fönstermålningar och har tidigare gjort verk för bland andra Hope och Café Nizza.

– Jag fick helt fria händer att skapa så jag valde att fokusera på det som är Trendgruppens och Alcros område – färg och form. Jag fick välja kulörer helt fritt ur den kommande kollektionen, och det var lite nytt för mig. Jag är van att vara mer begränsad. Alla kulörer var så vackra, jag hade kunnat blunda och välja. Tillslut valde jag ungefär 20 olika som jag använde i illustrationerna, berättar Siri Carlén.

Siri Carléns fönstermålning.

Hon fick välja kulörer fritt ur kollektionen ad. 18 som lanseras i höst.

Sedan examen från Konstfack har hon hunnit måla skyltfönster hos bland andra klädbutiken Hope och Café Nizza på Söder i Stockholm. Hon tycker om hantverket, det tillfälliga och att verket inte ska sitta upp för alltid.

– Jag tycker om det taktila och att man ser spår av den mänskliga handen i penseldragen. Jag tycker om det hantverk där man ser spår av produktionen. Därför jobbar jag mest med pensel är färg, och inte digitalt. Det digitala kan bli ganska platt medan pensel och färg är väldigt direkt.

Siri Carléns fönstermålning åt Trendgruppen har en begränsad livslängd, någon som hon tycker är befriande.

– Då känns det lättare at skapa fritt och jag blir inte hämmad av prestationsångest. När jag inte känner någon press att det ska vara perfekt finns det en mänsklighet i motivet, konstaterar hon.

Siri Carléns fönstermålning.

Motivet ska representera Trendgruppens verksamhet och rör sig kring, färg, form och inredning.

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.