Sätt tonen med puderrosa

månadens kulör

Sätt tonen med puderrosa

Sätt tonen med puderrosa

Vaserna i stylist Dennis Valencias stilleben kommer alla från Svenssons i Lammhult. Foto: Fredrik Sweger.

Vår puderrosa Balett är helt rätt i tiden. Den är varm, sober och passar till det mesta. Stylist Dennis Valencia har för maj månad skapat ett stilleben i just Balett.

– Jag upplever rosa nyanser som vänliga och inbjudande. Jag hoppas att stillebenet förmedlar just de känslorna och kanske även väcker nyfikenhet och kreativitet. Lusten att skapa, säger Dennis.

Balett går hand i hand med metalltoner, men är också härlig tillsammans med exempelvis dovt gröna eller naturfärgade kulörer. Den är lätt att ljusa upp med ljusa kulörer och kompletterar mörka toner lika fint.

– Hallen därhemma är helt målad i rosa, alla väggar inklusive tak. Det är ett perfekt rum att experimentera med när det gäller färg, tycker jag. Oftast är hallen ett relativt litet rum som man inte spenderar jättemycket tid i, och som ”sätter tonen” i och med att det oftast är första och sista rummet man ser. 

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.