Salta hav …

Salta hav …

Då var det dags för mitt sista inlägg som gästbloggare här hos Alcro. Som avslutning tänkte jag bjuda på lite inspiration från en av mina favoritplatser – västkustens Lagunen på Bohus Malmön.

Ett vackert blågrönt hav i kombination med karga klippor är en oemotståndlig kombination som påminner oss om sommar och sol. Naturen är verkligen unik i sitt sätt att ge oss inspiration på färgsättning.

Lagunen, foto: Karin Borg – Ellas Inspiration tillsammans med kulörerna Alcro Blick och Himalaya.

Just det här att kombinera naturfärger med inslag av blått och turkos är något som man gärna förknippar med årstiden. Kanske för att det just ger det där fräscha, krispiga intrycket som vi gärna eftersträvar så här års.

Alcro_Karin_borg_salta_hav_3

Alcros kulörer Is och Strand, att matcha med rotting och klarblå textilier. Foto: H&M Home.

En annan kulör åt det turkos hållet är nyansen av aqua som så väl känns igen från kristallklara vatten. I kombination med grått får man en subtil och stilren kombination. Perfekt för den som vill ha färg men inte vill att kulören ska ta överhanden. Så med den här avslutningen önskar jag alla en riktigt härlig sommar full av färg, sol och salta hav!

Alcro_Karin_borg_salta_hav_2

En mild gråblå färgskala, i en stram miljö, foto: Ellos, tillsammans med Alcro Fjällbäck och Silverpil.

TEXT: KARIN BORG

Läs tidigare inlägg av Karin Borg.

Karin Borg är frilansskribent och driver inredningsbloggen Ellas Inspiration. Intresset för just inredning och att skriva har funnits där sen barnsben. Hon beskriver sig själv som en superhjälte, förutom de magiska krafterna förstås. Liknelsen kommer från att hon, likt en superhjälte, lever två vitt skilda liv. På dagarna upptas hennes tid av lagar och paragrafer rörande exportfrågor på ett globalt företag och på kvällarna lever hon ut sitt intresse för inredning.

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.