Rum för nya hjältar

Rum för nya hjältar

Barnrum är alltid skoj att inreda, man kan ta ut svängarna med en massa galna färger om så önskas. Här har vi dock försökt hålla oss till samma lite dova färgskalor i hela huset för att få en enhetlig känsla.

I vår sons rum, som ni får kika in hos idag, blev det en gammal favoritnyans på väggarna, nämligen Betong. Vi hade den som jag nog nämnt förut i vårt förra sovrum och jag är väldigt förtjust i just denna grå kulör. I vårt nya hus hamnar den alltså i pojkrummet här hemma som tillhör Maximilian snart fem år.

starwoman_barnrum_3

Barnrummet i kulören Alcro Betong går i ton med husets övriga rum.

Tapeter med mönster anpassade för barn i all ära, men det skippar vi helt. Barn går som alla vet in och ur olika faser i en hisklig fart under uppväxten. Ena dagen är Spindelmannen största idolen, nästa Blixten McQueen, Barbie eller någon annan figur som känns rätt för stunden. Så för att få rummet mera hållbart under en längre tid blev det enbart färg på väggarna. Så kan vi istället enkelt byta textilier såsom sängkläder med eventuella favoriter på, tavlor och matta. Jag tycker grått är flott och det kommer garanterat stå sig. Och det viktigaste av allt – Maximilian älskar sitt nya rum och sover numera hela nätterna, något som det var lite si och så med i vårt förra boende. Jag tror att det beror på att det är mycket mer ombonat nu med den lite mörka väggfärgen.

starwoman_barnrum_1

Rummet före renoveringen.

starwoman_barnrum_4

Det mörka trägolvet slipades och målades i vitt.

starwoman_barnrum_2

Rummet kan förändras lätt genom att byta textilier.

Nu önskar jag er en trevlig midsommarhelg så hörs vi igen nästa vecka!
På återseende / Anna

TEXT: ANNA ÅBERG

Anna Åberg gästbloggar för Alcro trend. Annars driver hon bloggen starwoman där hon delar med sig av inspirerande inredningstips och vackra bilder av sitt nya hem.

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.