Ge möblerna nytt liv! Rösta på månadens kulör och vinn presentkort på färg

månadens kulör

Ge möblerna nytt liv! Rösta på månadens kulör och vinn presentkort på färg

Är du sugen på att inreda med nya kulörer? Att måla en möbel kan vara ett bra sätt att prova sig fram i en ny färgskala.

Måla möbler

Servalac Finess är en lackfärg som används på ytor inomhus som behöver tåla lite tuffare tag. Det är en slitstark färg som står emot både kaffefläckar och fettfläckar från exempelvis hudkräm. Servalac Finess går att bryta i alla kulörer från Inredningskollektionen.

Vill du matcha möblerna med väggen? Läs stylisten Camilla Pérez bästa tips här.


3 steg till snygga möbler
  1. Skrapa bort löst sittande färg och slipa blanka ytor matta. Damma av. Har möbeln varit målad tidigare tvättar du med Alcro Målartvätt för att få bort fett och smuts.
  2. Grunda med Servalac Grundfärg om ytan är ojämn, har flera olika underlag, är trären eller har gammal färg med spacklade ytor.
  3. Måla en eller två strykningar i utvald kulör. Undvik att färgen överlappar för ett jämnt resultat.

Läs mer om Servalac Finess här.


Månadens kulör november – rösta och vinn presentkort på färg

I klippet syns kulörerna Sjöbod, Toddy, Pinje, Flinta och Kalk från den nya AD18-kollektionen. Vilken är din favorit? Rösta på Alcros Facebook eller Instagram och var med och tävla om tre presentkort á 2000 kronor på färg. Tävlingen pågår till och med 31 oktober och vinnarna presenteras 1 november.

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.