Rosa skapar värme

Rosa skapar värme

Ett sovrum ska i min värld upplevas som mysigt, inbjudande och så ska man såklart sova skönt. För att sova skönt är nummer ett en skön säng det vet vi alla, men sedan så är det harmoni man behöver skapa sig i rummet.

Sovrummet i vårt hus var tidigare i mina ögon rätt kalt, kallt och färglöst. Det kändes inte alls välkomnande och mysigt med gulnat golv med mycket kvisthål och slitna bleka väggar.

starwoman_rosa_4

Sovrummet som det såg ut tidigare.

Vi hade en målad grå fondvägg bakom sängen i sovrummet, nyansen var Alcro Betong, och jag var mycket förtjust i den färgen (och är fortfarande den finns i ett annat rum som ni får se en annan gång) och hade då i tanken innan vi flyttade in att köra samma igen. Men väl på plats så kände jag att jag ändå ville göra något annat med rummet denna gång, det är ju alltid kul med förändring oavsett och rummet hade så mycket potential med sitt lilla intjack vid fönstret, och en egen toalett i anslutning som på ett hotell. Så trots att jag egentligen inte är en ”rosa-tjej” så målades rummet i Alcro Balett som är en ljust dovt rosa ton, kan tyckas vågat men resultatet blev helt underbart.

starwoman_rosa_1

starwoman_rosa_2

Alla som hittills kommit in i rummet, säger vilken härlig värme och så mysigt här är. Och dom syftar garanterat inte på att elementen är extra varma eller så, utan färgen ihop med grått, lite mässing och marmor ger bara en sådan otrolig ”värme” i rummet. Så bara för att man tillsätter färg i ett rum behöver det absolut inte betyda att det varken blir skrikigt, eller ”jobbigt”. Utan är man som jag som annars inte är så mycket för en massa färg, håll er till dova och ljusa färgskalor så kan man skapa sig en riktigt mysig oas var man nu önskar i sitt hem.

Nästa vecka förflyttar vi oss vidare i huset. På återseende då hoppas jag!

/Anna

TEXT: ANNA ÅBERG

Anna Åberg gästbloggar för Alcro trend. Annars driver hon bloggen starwoman där hon delar med sig av inspirerande inredningstips och vackra bilder av sitt nya hem.

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.