Rapport från King’s Road under London Design Week

Rapport från King’s Road under London Design Week

Det är en tidig och solig vårmorgon vid Sloane Square i London och Peter Jones/John Lewis – ett av de största varuhusen i London – har prickat in vårens kulörer och mönster i gult och alla nyanser av starkt grönt. Över hela skyltfönstret mot King’s Road liksom flyter rinnande färg i dessa kulörer som egentligen sammanfattar en av de ledande inredningstrenderna just nu på bara några sekunder.

Alcro_london_7

Vi träffar färgmästarinnan Tricia Guild i den butik och showroom som bär hennes namn, Designers Guild, längre ned på King’s Road. Här presenteras vårens nya kollektioner av sängkläder, badrums- och inredningstyger, mattor och hemaccessoarer. Kombinationer av gröna och turkosa toner är slående i olika vackra linne- och sammetskvalitéer. Mintgrönt, äppelgrönt, smaragdgrönt, gult och turkos blir basfärger tillsammans eller accentfärger när de kombineras med vitt.

Tricia Guild bakom Designers Guild.

Tricia Guild bakom Designers Guild.

Designers Guild.

Designers Guild.

Den färgstarka Tricia Guild har även en mer okänd basisk och grafisk sida med dämpade naturliga toner, som ger ett stort urval för både gardiner och möbeltyger i linne och skuren sammet. Just nu skyltas med en dämpad grönaktig senapsgul som gör ett starkt retrointryck. För två år sedan var Tricia Guild ganska ensam om dipdye, en tonad kulör mot vitt i ett industriellt uttryck.

Alcro_london_6

Designers Guild.

Granne tvärs över gatan ligger Osborne & Little och William Yeoward. Yeoward hämtar sin inspiration från de traditionella lantliga engelska hemmen och har en annorlunda stil. Här blandas grova randiga linne- och ulltextilier i karamelliga kulörer. De har dessutom en helt egen möbel- och glasserie, som inte liknar något annat. En annan kulörmästare av är Manuel Canovas, som visar nya tygkollektioner i sitt showroom i Chelsea Design Centre, som inte bara är öppet för bara inköpare och arkitekter – utan för alla. Ränderna och de vackert broderade tygerna är mer färgintensiva än någonsin och står i samklang som Designers Guilds, fast i en högre skola. Vackra broderier har också Colefax and Fowler i en mer sofistikerad färgskala, chokladbrunt och grått.

William Yeoward.

William Yeoward.

Colefax and Fowler.

Colefax and Fowler.

Alcro_london_2

Manuel Canovas.

Alcro_london_3

Manuel Canovas.

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.