Personuppgiftspolicy (PUL)

Alcro är Sveriges ledande färgvarumärke med 300 återförsäljare och 10 egna yrkesbutiker. Sortimentet är stort med omkring 150 färgprodukter och cirka 450 artiklar. Företaget grundades redan 1906 under namnet Alfort & Cronholm, och på Norrlandsgatan i Stockholm öppnades den första butiken för ”färger och droger”.
I dag är Alcro synonymt med design, kunskap och innovation. Inget varumärke inom färg är så starkt förknippat med trendkänslighet och nyheter.

Alcro behandlar personuppgifter elektroniskt och de uppgifter som kan komma att behandlas är främst sådana som du direkt eller indirekt lämnar till oss genom att nyttja våra tjänster såsom att prenumerera på våra tidningar eller nyhetsbrev, besöka våra event eller genom att använda våra digitala tjänster, t ex att logga in på särskilda delar av våra hemsidor eller genom att använda någon annan av de webbtjänster vi erbjuder.

Personuppgifterna används bland annat för att fullgöra kundrelationens åtaganden såsom leverans av produkter, fakturering, analys samt för marknadsföring via post, telefon eller digital kommunikation som t ex e-post eller sms. Uppgifterna används även för att ge dig anpassat innehåll i våra digitala tjänster.

Personuppgifter kan komma att uppdateras och kompletteras genom inhämtning från privata och offentliga register vid t ex uppdatering av adressuppgifter. Personuppgifter kan även komma att lämnas ut till andra företag för nödvändig behandling på uppdrag av Alcro, i samband med t ex tryck, distribution och marknadsföring. Personuppgifter överförs aldrig från Sverige till länder utanför EES.

Dina personuppgifter lagras och används under den tid du har ett aktivt engagemang hos Alcro och för en tid därefter då du kan utnyttja fördelarna med att vara kund hos Alcro.

Dina uppgifter kommer inte att användas på annat sätt än att ge dig tillgång till information och tjänster från Alcro eller från tredje part godkänd av Alcro. Om du inte vill motta erbjudanden från Alcro eller från tredje part godkänd av Alcro kan du enkelt avregistrera dig. Alla våra utskick innehåller information om hur du går tillväga.