Old rose!

Old rose!

Vad är viktigast i ett rum för en 2,5-åring? Att det är praktiskt eller bra fint? När jag skulle fixa vår mellandotter Cèlines rum i huset så funderade jag över varför ska man behöva göra avkall på något egentligen.

Det kan vara både fint och praktiskt/lekfullt för ett litet barn. Det som är A och O tycker jag för att få till det ”lugna/fina” är bra med förvaring. Kan man bara få bort överflödet med saker när lekstunderna väl är över så blir intrycket inte så överbelamrat och rörigt som det lätt annars kan bli i ett barnrum.

starwoman_old_ros_1

Rummet innan renoveringen.

Här i Cèlines rum så har hon turen att ha en egen kattvind där vi förvarar både alla hennes kläder och mycket av leksakerna. Hon kan till och med vara där inne och leka om hon så vill. Förstår att alla inte har kattvindar hemma, men kör med dold förvaring i skåp/garderober och sideboards i rummet där man kan ställa undan det som inte används för stunden.

starwoman_old_ros_4

Vi valde att kombinera väggfärgen Old Rose med vita snickerier.

Färgen i detta rum var den färg jag var allra säkrast på när vi skulle välja färger, Alcro Old Rose! En gammalrosa nyans som är lite svårt att fånga på bild faktiskt. Men alldeles ljuvlig i verkligheten, ombonad och ”varm”. Kulören gör sig extra fin tillsammans med vita trämöbler och snickerier som Celine har. Det känns lite så där härligt gammaldags, och som passar i detta 90 år gamla hus. Är jättenöjd med rummet, och lilltjejen likaså. Hon bjuder ofta nallar, dockor och mamma och pappa till fikastunder vid sitt lilla bord i det rosa rummet.

starwoman_old_rose_3

En garderob som lätt trollar bort det mesta av leksakerna. Till höger Alcro Old Rose.

Nu vill jag tacka er som följt mig här dom senaste veckorna. Det har varit jätteskoj att skriva några rader här. Skulle ni vilja fortsätta följa mig så finner ni mig på min ordinarie blogg, här. Önskar er alla en riktigt fin sommar, och kanske på återseende!
/ Anna

TEXT: ANNA ÅBERG

Anna Åberg gästbloggar för Alcro trend. Annars driver hon bloggen starwoman där hon delar med sig av inspirerande inredningstips och vackra bilder av sitt nya hem.

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.