Old Rose är månadens kulör i december

Old Rose är månadens kulör i december

Stylist: Dennis Valencia. Fotograf: Ragnar Ómarsson

December är här. För många av oss är det en månad associerad till måsten och stress. Klappar ska kläs, julmat inhandlas, brandvarnaren ska testas, logistik ska planeras och magar ska mättas. Men det är också en tid för varmt umgänge, tända ljus, förhoppningsvis lite sovmorgon och – såklart – fest.

 

– Ridån går upp för årets festligheter! För mig är december lika med att få tända några ljus, ligga kvar i sängen och sträckkolla serier på valfri skärm, säger stylisten Dennis Valencia som valt den drömmigt blekrosa Old Rose som månadens kulör.

Old Rose ingår i färgvärlden Desert Sunset från kollektionen ad.18. Desert Sunset är en samling varma kulörer i sandiga, roströda och rosa toner, varför de även gör sig bäst i rum med mycket ljusinsläpp.

– Frossa i tid tillsammans, egentid, uppklätt, nerklätt, borta och hemma om vartannat. Ute i friskt krispig kall luft och inne bland dofter av saffran, nejlika och hyacint. Tänd ett ljus i taget och sprid värme, vänlighet och generositet i alla rum, säger Dennis.

Old Rose kombineras fint med skinn, koppar, marmor, gröna växter och textilier med struktur.

– Eftersom rosa är så fint tillsammans med många andra färger är den ofta tacksam att anpassa efter rummets övriga atmosfär. Ett enkelt sätt att få in lite mer rosa är exempelvis att måla en pall i Old Rose och låta den vandra runt i olika rum därhemma, tipsar Dennis.

Stylist: Dennis Valencia. Fotograf: Ragnar Ómarsson

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.