kulörval

Nytt färgverktyg avslöjar färgen i miljontals bilder

Plötsligt ser du den på en Houzzbild, drömnyansen. Men vad heter den och hur får du tag i den? Color Picker är ett nytt färgverktyg som gör att man kan hitta vilken färg som helst bland 14 miljoner inredningsbilder och samtidigt beställa hem exakt färgprov från Alcro.

Color Picker

Tillsammans med Alcro lanserar Houzz ett helt nytt verktyg för dig som vill hitta rätt kulör bland inredningsbilder. Tjänsten heter Color Picker och bygger på innovativ teknik där man endast behöver klicka på olika ställen i bilden för att få fram färguppgifterna.

– Vi har alla varit där, man sitter framför datorn och ser en fondvägg man älskar men lyckas inte avgöra vilken färg det är, säger Marcus Hartwall, VD på Houzz i Norden. Men Color Picker kan mer än så, den kan också identifiera vilken färg soffan, mattan eller lampan har, vilket kan göra alla till potentiella inredningsproffs.

Enklare att välja kulör

Tidigare studier visar att vi i genomsnitt målar om fyra gånger innan vi hittar den kulör vi önskar. Det är både tidsödande och kostsamt. Med Color Picker behöver du inte besöka färgbutiken förrän du vet exakt vilken kulör du vill ha. Med bara några klick kan du enkelt beställa hem färgprover och sedan, i lugn och ro, besluta dig för vilken kulör du vill måla med.

Kan få människor att våga

På Houzz hoppas man att Color Picker ska få oss att våga lite mer när det kommer till val av färg.

– Många är fortfarande lite försiktiga när det gäller färgval i hemmet, säger Marcus Hartwall. Förhoppningsvis kan Color Picker göra det mindre läskigt att beställa en färgstarkare nyans än vanligt, när man vet att föreslagen kulör är matchad mot den som man sett i en snygg inredningsbild.

Färgverktyget Color Picker visar färgerna i miljontals inredningsbilder

Fem klick till rätt färg – så här gör du:

  1. Besök houzz.se
  2. Klicka på någon av sajtens över 14 miljoner högupplösta inredningsbilder
  3. Klicka på ”Visa färger” på höger sida av skärmen
  4. Klicka var som helst på bilden och få fram kulörerna.
  5. Om du vill, beställ färgprov direkt hem till brevlådan.

Besök Houzz här

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.