Nymålat skärgårdshus

Åsa Myrberg från @mycasa

Nymålat skärgårdshus

Årstidsstylisten Åsa Myrberg driver bloggen @mycasa på Sköna Hem. Nyligen bytte hon kulör på fasaden.

Vad gör en årstidsstylist?
– Att vara årstidsstylist innebär att jag anlitas av privatpersoner för att komma hem till dem och byta årstid. Jag gör inga stora förändringar, det handlar inte om att byta ut möbler, utan jag byter textilier, växter och så vidare. En del vill att jag kommer fyra gånger per år, andra två. Jag är ekonom från början och allt började egentligen med att jag stylade min tand­läkares lägenhet inför försäljningen. Och sedan fick jag fler uppdrag.

Du har precis bytt kulör på huset, berätta!
– Vi bor på Gällstaö på Ekerö, en liten ö i Mälaren. Huset är från 1921 och det var brunt när vi köpte det och vi målade det vitt då. För ett tag sedan målade jag hallen i helmatt Pashmina i kulören Grön Granit och började fundera på att det skulle vara fint att ha fasaden i en helmatt färg. Vi har valt Arkitekt eftersom jag ville ha en väldigt matt fasad. Som de flesta förknippar jag det matta svarta med modern arkitektur. Nu målade vi ett gammalt hus i matt svart. På tomten har vi ytterligare ett hus, ett mindre, modernt hus, som vi målat i samma matta kulör. Det blir ett spännande samspel mellan den nya och den gamla arkitekturen nu när de har samma kulör. Det blir en spännande kontrast. Vi har det näst äldsta huset på ön, så visst var vi lite oroliga över att förändringen inte skulle bli bra.

Vad blir nästa måleriprojekt?
– Nästa projekt är väl badrum, vardagsrum och sovrum. Inomhusprojekt är enklare än fasadmålning. Det är en ständig renovering som pågår här. Jag är en väldigt beige människa. Jag gillar inte den här grå trenden som är så het nu. Jag längtar tillbaka till 90-talets caffe latte-väggar. Skämt åsido tror jag faktiskt att beige är nästa stora kulörtrend. Jag tror att vi vill ha något lite varmare snart efter allt det grå. Vi behöver det under den kalla, svenska vintern.

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.