Nyårsnyanser

Nyårsnyanser

En dukning inspirerad ur en frostig vinternatt. Nyanser i blått, grått, silver och vitt sätter stämningen.

Nu lämnar vi strax 2018 och blickar fram mot ett nytt år. Speciell är kvällen. Låt Alcros kulörer inspirera dig att göra dukningen lika unik som aftonen.

Den här nyårsdukningen är inspirerad av den frostiga och stjärnklara nyårsnatten. Julens gröna gran och röda sidenband har fått lämna plats till gnistrande Alcro metall dekorfärg, midnattsblått linnetyg, silvergrå väggar och snövit snickerifärg.

Blå linneduk från Lovely Linen, champagneglas, tallrikar och skålar från Bahne och co, vit ljusstake-hand från Jonathan Adler. Stolen är målad i Alcros Cement med överdelen i metall dekorfärg, i silver. Glasvas i fönstret Smaelta. Vita snickerier i kulören Snö.

Att duka med udda stolar kan vara ett måste när det är många gäster till bords. Men att ha udda stolar adderar ytterligare en vacker dynamik till dukningen. Här har ärvda stolar målats i samma kulör som väggen, nämligen Silverpil, men i snickerifärg. Stolen i böjträ målades i den lite mörkare kulören Cement. Ryggstödet tejpades i överkant och målades med Alcro metall dekorfärg, i silver.

Väggen är målad i Alcros Silverpil, i helmatta Pachmina, bordet i Alcro metall dekorfärg silver. Duka till fest med porslin och kristalljusstakar från Bahne och co, glasvas Smaelta, grå vas Lyngby.

Alcro metall dekorfärg är en vattenburen akrylatfärg för dekorationsmålning inomhus på mindre vägg- och takytor, pelare, prydnadssaker, möbler. Färgen ger en vacker metallisk yta och kan brytas i 23 andra kulörer. Härligast effekt blir det om möbeln har en form, som detta lilla bord från second hand, som blev ett fantastiskt avlastningsbord till vår nyårssupé. Gott nytt kulörinspirerat nyår!

Styling: Jill Windahl
Foto: Lina Östling

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.