Renovera kontoret med enkla medel

Renovera kontoret med enkla medel

En renovering behöver inte ta en evighet för att ge ett fantastiskt resultat. Med fiffiga lösningar som plywood på väggen och vitmålad hålmasonit i taket blir kontorsdelen i Möbelmakeriet i Midsommarkransen som nytt.

Livet är fullt av roliga projekt. Renoveringen av vårt kontor på Mimmi Staaf Möbelmakeri är ett av dem. I vår lokal finns en korridor i ett av bakutrymmena, där tänkte vi att det skulle vara perfekt för mig och Joakim (min pojkvän och kollega som jobbar som fotograf) att ha våra kontorsplatser.

Alcro_Mimmi_Staaf_kontoret_2

Färgen vi använde till takplattorna var Alcro Servalac Aqua, Halvblank Vit. Till plywooden använde vi istället Träbets Dekorbets Trä, 1 Vit.

Från början var det riktigt risigt, den ena väggen bestod av ett kylrum in mot grannpizzerian så för 1,5 år sedan när vi flyttade in fixade vi till alla väggar och golv. Men nu nyligen så tog vi tag i att ordna kontoret ordentligt så vi skulle kunna använda utrymmet.
Taket bestod av smutsiga gamla takplattor så där gjorde vi en speciallösning, kapade upp hålmasonit på bygghandeln och målade dessa med vit ”Alcro Servalac Aqua Halvblank”. Även metallskenorna emellan fick samma färg, det fäste bra, så fiffigt att färgen funkar både på trä och metall! Det har jag faktiskt inte lagt märke till förrän nu när det blev aktuellt. Resultatet blev kanon! Ett billigt alternativ och i detta lilla utrymme behövdes inte ljuddämpningen som annars kan vara bra med ”riktiga” takplattor.

Två av väggarna klädde vi sedan i tunn furuplywood. Innan dess hade vi satt upp en bänkskiva och skåp från Ikea, så vi spikade fast plywooden kring inredningen.
Med tiden mörknar plywood ganska mycket, så därför valde vi att behandla det med ”Träbets Dekorbets Trä, 1 Vit” för att behålla den där ljusa nyslipade känslan.

Plywooden är förutom dess skönhet tänkt att fungera som en anslagstavla, där man kan tejpa och nåla upp viktiga papper eller lappar.
Vi blev jättenöjda med resultatet och när basen var färdig så piffade vi vidare med belysning, och kontorsinredning. Det enda som är kvar är ordentliga skrivbordsstolar, jakten pågår!  Att nörda in sig i kontorsprylar är verkligen roligt, både ytskikt och postitlappar med färgglada djur på.

Alcro_Mimmi_Staaf_kontoret_1

Det färdiga resultatet.

Alcro_Mimmi_Staaf_kontoret_3

 TEXT: MIMMI STAAF  FOTO: MIMMI STAAF / JOAKIM JOHANSSON

Mimmi Staaf är tapetserare och driver Mimmi Staaf Möbelmakeri, webbutik butik och tapetserarverkstad i Midsommarkransen, Stockholm. www.mimmistaaf.com  www.joakimjohansson.com

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.