Nipprig – Naturnära med Ikea

Nipprig – Naturnära med Ikea

Den 27 mars kommer kollektionen Nipprig till Ikea, ett kreativt samarbete mellan Ikea och lokala hantverkare i Vietnam och Indonesien, som resulterat i produkter av förnyelsebara naturmaterial i vackra nyanser.

I kollektionen ingår möbler och inredningsdetaljer tillverkade av vattenhyacint, rotting, bambu och sjögräs. Vattenhyacintens spridning utgör ett jätteproblem i Sydostasien, då gynnsamma förhållanden gör att den kan växa över stora ytor och täcka vattendrag som en stor kvävande matta. Lokalbefolkningen har omvandlat det här hotet till en resurs genom att använda vattenhyacint som material till väskor, korgar och mattor.

Alcro_nipprig_1

Hur kollektionen Nipprig togs fram i ett samarbete mellan svenska, vietnamesiska och indonesiska form- och hantverkskunniga är en spännande historia.

Formgivaren bakom Nipprig heter Nike Karlsson och har i och med kollektionen sammanfört lokalt hantverkskunnande med nordisk design.

Alcro_nipprig_3

Kollektionen är tillverkad av naturmaterial och består av möbler och inredningsdetaljer.

För oss som dessutom älskar kulörer i alla dess former framstår kollektionen som både vacker och smart. Vi på redaktionen förälskade oss genast i den gröna stolen med lika sköna former som färgen. Och i alla nyanser av de gröna korgarna, förvaringslådorna och i detaljerna på mattkanten. Naturmaterial gifter sig vackert med grönt, och just dessa nyanser för tankarna till friska gröna blad. Ta gärna en titt även på den svarta delen av kollektionen, om föredrar lite mindre kulörta toner. Även dessa produkter är jättefina. Du kan läsa mer på Ikeas hemsida, det är en intressant historia bakom hur dessa kollektioner tas fram.

Alcro_nipprig_2

Den klart gröna stolen blev redaktionens favorit.

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.