Naturen i fokus på möbelmässan

Naturen i fokus på möbelmässan

Smutsigt rosa, naket läder, gula kulörer och gedigna material. Årets möbelmässa bjöd på en spännande kulörblandning och naturen är det som står i fokus.

I tisdags drog möbelmässan, Stockholm Furniture Light & Fair 2016, igång. En mässa som kort och gott kan beskrivas som en mjuk färgfest där spännande material och nya former får ta plats. Och där naturen gör sig påmind. Årets trendutställning går har temat ”Nature is back för good” och där designern Emma Olbers och stylisterna Christine Rudolph och Susanna Vento gjorde tre rum.
Blonda träslag, gröna kulörer i otaliga nyanser och råa ytor skapar en den där nordiska känslan som alla pratar om just nu. De allra mest spännande projekten hittade vi i Greenroom där unga och än oetablerade designers visade sina objekt.

Alcro_mobelmassan_2016_1

I Mirjam Hemströms projekt Woven Air har hon studerat hur tredimensionella textilier påverkar ett rum. Det tunna tunna skira tyget har shiborifärgats och ger ett nästintill transparent uttryck.

Alcro_mobelmassan_2016_2

Eleverna på Malmstens vid Linköpings universitet hade tagit fram lampor i ljus och silkeslen furu. Mjuka former och smarta detaljer ger en skön skandinavisk känsla – långt från gulnande tråkig furu!

Alcro_mobelmassan_2016_10

Senapsgult, citrongult, gult med svärta och pastellgult. Det gula kommer vi att få ser mycket mer av framöver. Soffan från Eilersen i mjuk sammet känns helrätt till sobert grå väggar och detaljer i gröna och blå mjuka toner.

Alcro_mobelmassan_2016_3

String med fantastiska Lotta Agaton i stylingen visade det korvarna systemet med svartbetsade hyllplan i ask. Sobert, vackert, stilrent och sådär skönt avslappnat. Svart är en kulör som helt klart känns spännande att låta vara tongivande i inredningen.

Alcro_mobelmassan_2016_7

Puderrosa, nästan nude fåtölj klädd i ull från By Lassen. Den nätta pallen med batikfärgade linneremsor är ett studentarbete av elever från Malmstens.

Alcro_mobelmassan_2016_4

Finstämda mattor som växtfärgas och vävs för hand i Indien. Oyyos mattor är dessutom tillverkade i ekologisk ull.

Alcro_mobelmassan_2016_11 Alcro_mobelmassan_2016_12

Nature is back for good är temat på trendutställningen. Där gestaltar inredningsstylisten Susanna Vento från Helsingfors ett rum för måltid, avkoppling och arbete.
Designern Emma Olbers diskuterar materialens klimatpåverkan och stylisten Christine Rudolph har fokuserat på en ny kollaborativ arbetsmiljö med massor av grön energi.

Alcro_mobelmassan_2016_6

Fåtöljen i blont läder och ljus ask är ett samarbete mellan studenterna Stina Eriksson och Caspar Reuterswärd på Malmstens. Den gula stolen Liaani är formgiven av studenten Oona Hallikainen vid Turku universitet i Åbo.

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.