gästbloggare

Måla i vårens kulörer

Måla i vårens kulörer –  bloggaren Maria Soxbo listar den bästa inspirationen från modevärlden.

Solgula strålar

Solgult påminner oss inte bara om att våren är här, den piggar dessutom upp oss. Känns den svårmatchad att måla en hel vägg med så gör den sig faktiskt ännu bättre på en möbel. Genom att måla om ett skåp eller en byrå i denna favorit bland vårens kulörer fixar du en alldeles egen sol i hemmet – håll med om att det är en härlig tanke. Matcha med krispigt vitt och vackra träslag så blir din målade möbel verkligen rummets blickfång. Inspirationen kommer från märket Whits härliga vårstil.

Foto: Whit, ELLE Deco.

 

Bara beige

I inredningsvärlden snackas det mycket om att beige är det nya grå, och visst ser vi väldigt mycket beige i år. Inte minst på catwalken, där mängder av sobra beige kreationer synes – som denna från Jil Sander. I hemmet har den beige färgen också gjort entré, i allt från guldigt beige till rosa- eller gråtonade varianter. Extra effektfullt blir det att måla in alla lister och dörrfoder i samma nyans, och matcha med krom och svart.

Foto: Friends & Founders, Imaxtree.

 

Primärkulörer

back to basics och välj en riktigt klar primärkulör till ditt nästa målningsprojekt. På catwalken visade bland andra Salvatore Ferragamo hur snyggt det blir när man låter kulörerna behålla sin ursprungliga skärpa, något att inspireras av i hemmet. Ett bra knep för att få in så skarpa kulörer på ett bra sätt är att måla mindre ytor med lite luft emellan, som trappor, spaljéer och räcken.

Foto: Kim Weston/Indigital.tv, RA Projects.

 

Pastellkarameller

Ingen vår utan pasteller? Det stämmer i alla fall både i naturen och på catwalken, bland andra Fendi visade en riktigt sockersöt kollektion med hela pastellpaletten i en och samma outfit. Hemma är det tacksamt att gå loss på stora ytor med en utvald pastell, och sedan komplettera med andra pastellkulörer på möbler och textilier.

Foto: Imaxtree, Jeroen van der Spek.

 

Detaljer i vårens kulörer

Om basen är vit, grå eller beige är det tacksamt att gå all-in med kulör på detaljer istället. Den konsten behärskar modemärket Delpozo till fullo, med sina närmast neoniga detaljer till somrigt ljusa outfits. Hemma har vi ju ofta en vit bas, så här är det bara att experimentera med favoriterna bland vårens kulörer. Ett helt knallrosa rum kanske känns lite mycket, men knepet med en riktigt färgstark dörr som inte visar sig förrän den öppnas räcker långt som överraskningsmoment.

Foto: Imaxtree, Specht Harpmann.

Maria Soxbo är frilansjournalist och -redaktör inom inredning, design och mode. Hon driver inrednings- och designbloggen Husligheter.

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.