Måla monokromt

inspiration

Måla monokromt

Att måla väggar, tak, snickerier och lister i samma kulör kan ge en rofylld och vacker effekt. I ett monokromt rum kan du dessutom ha en mer uppseendeväckande inredning utan att det ser rörigt ut.

Paletten. Kulören Fridhemsgatan från Alcros Grandpa-kollektion skänker en sofistikerad harmoni till rummet. Genom att måla bokhyllan och väggarna i samma kulör gör man hyllorna till en del av rum­met, och böcker och övrig inredning får spela huvudrollen. Även tak och lister har målats i Fridhemsgatan.

alcro-monokromt-3

Så gör du

Börja med att ta bort eldosor från väggen efter att du brutit strömmen med huvudströmbrytaren. Tvätta, spackla och slipa ytorna med sandpapper vid behov. Börja med taket och fortsätt med väggarna. Grundmåla med Sober Natur Grundfärg och fortsätt med två lager Alcro Pashmina. Slipa, damma av och grundmåla snickerier med Servalac Grundfärg. Spackla hål och ojämnheter med Alcro Snickerispackel. Måla med Servalac i utvald kulör.

Från vänster: Kulörerna Alcro Fridhemsgatan, Vallgatan och Snö.

Från vänster: Kulörerna Alcro Fridhemsgatan, Vallgatan och Snö.

TEXT: HEDVIG ANDERSSON  STYLING OCH FOTO: MARI STRENGHIELM

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.