Måla med struktur och ljusa upp mörka rum med färg

fråga experten

Måla med struktur och ljusa upp mörka rum med färg

alcro-fraga-experten-at316-5

Vilken kulör ska man välja för att ljusa upp ett mörkt rum? Och kan man måla fram industrikänsla?

Måla fram betongstruktur

Jag gillar verkligen industritrenden med betong och struktur. Har du några tips på hur jag kan måla väggarna i min lägenhet för att få till den känslan?
Cynthia

Visst är det snyggt med den lite ruffa industritrenden. För att verkligen förstärka den ruffa industrikänslan kan man använda en produkt som heter Alcro Strukturmedel för att få väggar som har struktur som betong eller puts. Den kan du blanda med väggfärg, välj även kulörer ur den kallare grå skalan för att förstärka känslan. Silverpil, Betong, Lunar grey och Anis är en fin grå palett. På vår blogg finns det ett även ett inlägg där man har målat på en lös skiva som är ett alternativ, kanske som sänggavel.

Kulörer uppifrån och ner: Misty Mint, Bris och Havsbris.

Kulörer uppifrån och ner: Misty Mint, Bris och Havsbris.

Ljusa kulörer

Vi har precis köpt en villa med källare som vi vill inreda. Väggarna är i betong, det är små fönster och därför väldigt mörkt. Hur kan vi måla för att rummet ska kännas ljust och trevligt. Vilken färg rekommenderar du? Vi vill helst inte ha vitt.
Patric

Prova att använda ljusa kulörer i den svala skalan av grönt och blått, de hjälper till att skapa en känsla av rymd. Misty mint är en fin mild pistagefärgad kulör, Bris en sval mycket ljus frisk grönblå. En lite starkare dämpat ljusblå är Havsbris. Detta är mina förslag men ni kan såklart välja fritt ur den grönblå färgskalan. Känner ni er inte hemma bland dessa kulörer så lägg tonvikten på att välja en ljus ton och ni kan även hålla fönsterväggen vit för att maximera känslan av insläppt ljus. Hjälp också till genom att använda olika typer av belysning, ett tips är att belysa taket med skenor och lister.

Vill du ställa en fråga till Yvonne Karlsson? Klicka här!

Yvonne Karlsson är certifierad färgsättare med mer är 30 års erfarenhet av hur färg fungerar och uppträder. Som ett led i sitt arbete som Alcros färgexpert håller hon sig ständigt à jour med nya signaler och rådande trendrapporter från omvärlden och ger svar på allt om kommande kulörer. Välkommen att ställa dina egna frågor om färg och färgsättning till Yvonne Karlsson på trend.alcro.se.

 

FOTO: SCANDINAV SIMPL

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.