Måla inredningen i samma kulör som väggen – stylisten tipsar

Stylisten tipsar

Måla inredningen i samma kulör som väggen – stylisten tipsar

Stylisten Camilla Pérez har tillsammans med fotograf Lina Eidenberg Adamo tagit fram fyra bilder som visar hur man enkelt kan låta väggkulören fortsätta även i inredningen. Skapa effekt genom att måla hela eller delar av möbler, tavlor och smådekor – möjligheterna är obegränsade.

Måla monokromt
Att måla monokromt har varit populärt under en tid. Camilla visar här hur hon valde att arbeta med en grön och en blå kulör ur den något mörkare färgskalan, en trend som håller i sig. Vitt står sig extra snyggt mot dessa mörka färgval, så har du svårt att släppa din vita inredning kan du måla väggarna i en mörk kulör och ha kvar dina vita möbler och övriga detaljer. För en lyxigare och mer monokrom känsla kan man även måla tak, dörrar och snickerier i samma kulör som väggen.

Tips från stylisten Camilla Pérez

Camilla Pérez är frilansstylist och jobbar med inredning, mat och mode. Bild till höger: Vägg och byrå målad i kulören Moules. Fotograf: Lina Eidenberg Adamo.

 

Funktionellt och stilrent
För att ge inredningsdetaljerna en funktionell betydelse målade Sara en vanlig anslagstavla med magnetfärg. Därefter målades hela tavlan i kulören Moules, samma som väggen, för att få den att smälta in bättre. Kalla rosa toner passar väldigt bra till den mörka och lite murriga Moules.

Ram och vägg målad i den blå kulören Alcro Moules.

Anslagstavla och vägg målad i kulören Moules. Fotograf: Lina Eidenberg Adamo.

 

Få gammalt att kännas som nytt

Gör någonting roligt och lite oväntat – måla inredningen för att ge rummet en kreativ känsla. Med en sofistikerad kulör, som den gröna Pluton, blir resultatet extra snyggt. Ett gammalt print i ram får nytt liv genom att delvis målas över. Genom att måla delar av en gammal teakmöbel får rummet den står i ett litet modernare uttryck. Addera gärna gröna växter och tyger för en mer ombonad känsla.

Måla inredningen i Alcro Pluton

Vägg, möbel och ram målad i kulören Pluton. Fotograf: Lina Eidenberg Adamo

 

Kolla in ad.inredningskollektionen för fler kulörer att måla väggar och möbler i.

Originally posted 2017-06-07 10:00:52. Republished by Blog Post Promoter

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.