Måla fram industrikänslan

Måla fram industrikänslan

Älskar du den grovkorniga industrikänsla som för tankarna till rymliga ateljéer och konverterade fabrikslokaler? Du behöver inte investera i ett nytt boende för att skapa den – det räcker med färg, spackel och strukturmedel.

Betongdetaljer hemma är få förunnat. Men med några enkla medel kan du med färg och spackel skapa en spännande, grovkornig industrikänsla i vilken bostad som helst. Vill du inte måla om ett helt rum eller en vägg kan du prova dig fram med skivor. Vi gav stylisten Emma Wallmén handspackel, strukturmedel och ett par burkar burk Pashmina helmatt i kulörerna Anis och Silverpil.

Alcro_struktur_1

Måla struktur

1. Spackla med Alcro handspackel. Spackla ojämnt och ganska tunt för att få fram rätt struktur.

2. Genom att blanda en del av den mörkare grå kulören med en del av den ljusare får du tre olika kulörer att måla med. Jobba in färgen i runda rörelser med en vanlig kökssvamp.

3. Blanda Alcro strukturmedel i en del av färgen och använd på valda delar för mer struktur. Tänk på att inte använda för mycket strukturmedel eftersom det kan göra ytan mer lik puts än betong.

Alcro_struktur_4

Blanda färgen med handspackel eller Alcro strukturmedel för att få en ojämn betongstruktur på den målade ytan.

Alcro_struktur_3

Blanda gärna flera kulörer för ett spännande och uppseendeväckande intryck.

Alcro_struktur_2

Den målade skivan leder tankarna till konstnärsateljéer och blir ett vackert och iögonfallande inslag i rummet.

TEXT: HEDVIG ANDERSSON  STYLING: EMMA WALLMÉN  FOTO: THERESE WINBERG

 

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.