Måla barnrum i lekfulla kulörer

Måla barnrum i lekfulla kulörer

Skrivbord i barnrum med Alcros Fjärilslarv

Foto: Lina Östling.

Vem blir inte lycklig av ett drömmigt, lekfullt och kreativt barnrum? I barnrum tillåts man dessutom, just därför, att ta ut svängarna lite extra vad gäller färgsättningen. Inspireras av rosa tak, turkosa väggar och en snirklig säng med guldknoppar.

 

Jag vill ha en skymning i taket, sa 6-åriga Elsa när jag frågade vilka kulörer hon gillade.
En skymning tänkte jag…
– Ja du vet, när himlen är sådär rosa, lila och gul, svarar Elsa.
Jag blir imponerad av hennes kreativitet och inspiration, att hon noterat himlens alla skiftningar och hur vackert det blir när kulörerna kombineras.

Rosa tak och turkosa väggar. Alcro Trend

Barnrummet med väggar i Fjärlilslarv, tak i Balett och helvita snickerier (0500-N)

 

Efter lite prat och planering landar vi i det gemensamma beslutet att det blir ett rosa tak, närmare bestämt Alcros Balett. En fin nyans, med en uns sot i. Elsa berättar också att hon gillar blått och grönt och fåglar och och och och. Jag noterar, skrattar och noterar igen. Det här kommer bli roligt. Vi hittar en tapet från Rice, med en färgsättning och ett mönster som går rakt in i hjärtat hos oss båda. Av den skapas en anslagstavla, med hjälp av korkplattor och tapetklister.

Barnrum, tak och väggar målade i kulörer från Alcro

Hylla och hurtsar målade i Såpa, bruten i snickerifärg. Bordsskivan är en mdf, målad i Balett.

 

Väggarna målas i Alcros Fjärilslarv, i helmatta Pashmina. Hurtsarna till skrivbordet är från Ikea och dessa grundades först med Alcro Servalack grundfärg och därefter ströks de två vändor med kulören Såpa, i Alcros nya Servalac Finess.

Inspiration barnrum. Detaljer för Alcro Trend

Ett tips, hitta en fin porslinsfigur på loppis. Här har vi doppat svansen i gula kulören Toddy. På skrivbordsskivan limmade vi ett sött spetsband.

 

Bordsskivan är en mdf-skiva som målades i Balett, för att plocka upp kulören vi målade i taket. Många kulörer, men i harmoni med varandra.

 

Bord och sängbord i barnrum för AlcroTrend

Boklådan är målad i Balett snickerifärg, sängen i Creme Satin och Mässing Metallic.

 

Den fina järnsängen fyndades på Blocket. Vi målade den i varmvita Creme Satin, bruten i metallfärg och knopparna blev gyllene med hjälp av Alcro Mässing Metallic.

Inspirerande färgsättning barnrum för Alcro Trend

En moodboard av saker och kulörer som Elsa tycker om inspirerade till färgsättningen.

 

– Vad fint, blir den spontana reaktionen hos Elsa. Hon travar in, slår sig ner på golvet och bygger ett stall av lego till sina hästar. Jag slår mig ner bredvid och studerar henne en stund. Hon känns lugn, glad och trygg. Och när jag frågar om hon vill följa med ut i köket svarar hon:
– Nej, jag vill stanna här.

Text Jill Windahl för Alcro Trend.

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.