Lekfulla kontraster

Lekfulla kontraster

– Färg är ju så inspirerande! utbrister Anna Starrén, kreatör och en av grundarna till Odd Birds. Hennes gode vän och kollega Camilla Bredin instämmer. Odd Birds grundades för 2009, som en efterföljare till AnnaCamillaForm från 2004.

Alcro_oddbirds_2

Lekfulla lampan, Vapeur för Moustache, av Inga Sempe. Aubergine i jordig ton och den smutsiga pastellen Isglass från Inredningskollektionen.

Passionen för det kreativa och vackra märks tydligt. Ivrigt berättar de om den senaste inspirationsresan i Marocko, om kulturkrockar och underbara marknader, om mattor och mönster i långa rader.

– Vi hade med oss nio mattor och tjugo korgar hem på flyget, skrattar de, och berättar att det är så de hämtar inspiration, att befinna sig mitt i myllret, andas in dofter, hitta spännande intryck och mönster

– Vi älskar att hitta saker på annorlunda sätt och finner inspiration i att uppleva myllriga marknader tillsammans, säger Camilla.

De ser att trenden med naturmaterial håller i sig. Trä, glas, linne, bomull. Organiska former och metaller som koppar och mässing.

– Jag tycker dock att det är synd att man toppar ett material. Koppar ligger i riskzonen att bli överexponerat, säger Camilla.

Anna påpekar kontrasternas effekt för en upplevelse. En opak yta kan kännas trist, men i kombination med lasyr blir det en vinnare.

– Genom att kombinera olika material förstår du skillnaderna, när man blandar spröda och grova material så får de en speciell känsla.

Alcro_oddbirds_3

Patina möter gloss i fåtölj från Piet Hein Eek.

De ser att sotiga pastellerna finns kvar, tillsammans med patinerade ytor. Till hösten kommer vinrött, sammet, läder, jordtoner men även svart och vitt. Personligen dras Anna åt varma toner, som korall, och är galen i ränder. Camilla dras mer åt det svala med svart och vitt. De är överens om att Inga Sempe är fantastisk med sin lekfulla formgivning.

Lika härlig som inledningen blir avslutningen när de samstämmigt påpekar att Alcro har hittat helt rätt med kulörer som känns in i hjärtat.

– Utan färg är man ingenting, avslutar Anna.

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.