Lagom retro och futuristiskt på samma gång

månadens kulör

Lagom retro och futuristiskt på samma gång

Marpes är månadens kulör i juli

Stylisten Dennis Valencia har för juli månad valt Marpes för sitt stilleben. Med en enkel bas såsom beige-gula Marpes i ett rum är det enkelt att sedan låta kreativitet och lekfullhet flöda i inredning och detaljer. Att måla med varma eller kalla nyanser av grått och beige ger ett lugnt och harmoniskt intryck samtidigt som de skapar ett mer ombonat intryck i jämförelse med vita väggar. Måla väggen och listerna i samma kulör för att skapa en snygg helhet.

– Varför inte hänga kvar lite i semesterkänslan med kulören Marpes? Här inspirerades jag av högt och torrt gräs som vajar i vinden.  Högsommargult och varma vindar, säger Dennis som tycker att Marpes passar alldeles utmärkt i ett kök.

– Kulören är särskilt fin tillsammans med mörkbrunt trä, isigt super-ljusblå, mässing, olika nyanser av rosa och ljusgrått. Med andra ord helt oemotståndlig i ett kök. Lagom retro och futuristisk på samma gång.

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.