Kulörinspo i restaurangvärlden

Kulör

Kulörinspo i restaurangvärlden

I dagarna var Alcro ute på en liten turné och besökte några av Stockholms mest inspirerande färgsatta restaurangmiljöer. Randigt pastelligt, ombonat och mustigt, eldigt spanskt eller toner från djupa hav. Här bjuder vi på fyra helt skilda färgsättningar som alla är helt fantastiska.

Gretas restaurang med pastelliga kulörer. Alcro Trend

Pastelliga Gretas med sitt rosarandiga tak och gröna stengolv. Foto: Jonas Ingerstedt.

 

Pasteller på Gretas
På Haymarket i Stockholm förenas dåtid och nutid i både färg och form i hotellets olika delar. Inspirationen till Gretas café kommer bland annat från filmens värld och Greta Garbo, som själv började sin karriär som expedit och modell för hattavdelningen i PUB-huset, byggnaden som nu är Haymarket. En modern tolkning av 20-talets explosion av medvetenhet, glamour och uttryck syns i det rosarandiga taket, det gröna stengolvet som toppas med inredningsdetaljer i mässing.

Pastelligt på gretas resaturang. Alcro Trend

Det gröna golvet plockas upp i textilier och växter. Bild Jonas Ingerstedt.


Färgsätt som Gretas

Blir du inspirerad av Gretas? Måla vägg eller tak med Alcros rosa Markis, och ditt golv med milda Jokk.

Mustig lyx på Americain
I högra delen av Haymarket hittar du Americain, en sofistikerad coctailbar med historiska influenser och karibiska inslag. Känslan är en modern tolkning av en hotellbar från ”the good old days”, det är här vi hade träffat på Humphrey Bogart och Ingrid Bergman i filmen Casablanca. Mustiga turkosa väggar gifter sig med rödbrunt skinn i soffor och ton i ton med sammet på stolar. Mässing är perfekt som accent till dessa mustiga kulörer.

Mustiga kulörer på Americain för Alcro Trend.

På Americain möts kontrasterna i vägg och inredning. Vinrött, turkost och mässing i perfekt balans. Foto: Jonas Ingerstedt.


Färgsätt som Americain

Blir du inspirerad av Americain? Måla vägg eller panel med Alcros Peacock Blue och varför inte kombinera med golv eller tak i röda fudge.

 

Havet som kulörpalett på Stim
På restaurang Stim i Stockholm flirtar inredningen med havet och med 40-50-talets tidstypiska Riva-båtar. Bardelen är själva båten och restaurangdelen är havet, där ljus- och mörkblå väggar ger känslan av de olika havsdjupen. Kulörerna matchas med en tapet där orangefärgade fiskar simmar bland lummiga alger. Att det blev just orange som kontrastfärg är ingen slump, utan kulören symboliserar att allt som serveras just är kolgrillat.

Havskulörer på Stim Alcro Trend

Mörka och ljusa blå toner på Stim. Inspirationen till den brunbetsade inredningen med blåa dynor och rostfritt kommer från den amerikanska motorbåten Riva. Foto: Jonas Ingerstedt.

 

Havskulörer hos Stim för Alcro Trend.

På Stim äter du frasiga krabbkroketter i inspirerande havsmiljö. De runda taklamporna symboliserar luftbubblor som stiger upp från botten. Foto: Jonas Ingerstedt.


Färgsätt som Stim

Blir du inspirerad av Stim? Måla underdelen av din vägg med grönblåa Mortel och kombinera med en ljusare blå som i Fjällbäck. Vill du betsa en möbel, prova Alcros träbets Rödmossa.

 

Delikat på Deli de Luca
För inte allt för många år sedan fick Stockholmarna besöka ett apotek om de skulle hitta olivolja. Men mycket tack vare italienaren Fernando Di Luca med varumärkena Zeta och Delizie banades vägen för de italienska råvarorna i Sverige. Deli de Luca är en delibutik, en restaurang och en vinbar på Södermalm i Stockholm som för Fernandos goda smaker vidare. Och färgsättningen är minst lite imponerade som råvarorna. Här samsas dovare blå väggar med stolarna som går ton i ton med väggkulören. Sitsarna är klädda i ljust läder, i lite varmare brun nyans.

Brända toner på Deli De Luca. Alcro Trend

Blåa och brända nyanser. Deli de Luca är skapat tillsammans med Jordens Arkitekter i Stockholm. Foto: Jonas Ingerstedt.

 

Färgsätt som Deli de Luca
Blir du inspirerad av Deli de Luca? Måla väggarna i Alcros Djupet och kontrastera med den lite brända kulören Burnt Sienna. Måla gärna möbler ton i ton med väggen. Djupet passar bra med både Moules och Konungen beroende på tycke och smak.

 

Brända kulörer på Deli De Luca. Alcro Trend

På De Luca har även dörrar och nischer målats i samma kulör som väggen. Foto Jonas Ingerstedt.

 

Eldigt på Spanjorskan
Kopplingen kan knappast bli tydligare. På Spanjorskan har Millimeter arkitekter med både färgsättning, form och inredning skapat en restaurang där de heta spanska influenserna känns i samma ögonblick du kliver över tröskeln. Eldigt rött i olika toner blandas med varm metall som mässing och med grönt som kontrastfärg.

Eldiga kulörer på Spanjorskan. Alcro Trend

Spanjorskan tar ut svängarna med sin färgsättning i rött, grönt, mässing och trä. Foto: Jonas Ingerstedt.

 

Eldiga kulörer på Spanjorskan. Alcro Trend

Spanska vibbar och toner av rött från golv till tak. Foto Jonas Ingerstedt.

 

Färgsätt som Spanjorskan
Blir du inspirerad av Spanjorskan? Måla väggen i eldiga Rooster Crest, kanske med ett parti i gröna Chicken coop. Betsa en panel eller möbel? Prova Alcros träbets Drivved, Torv eller Mocka.

 

Text: Jill Windahl för Alcro Trend.

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.