Kulörinspireras från Sthlm Furniture & Light fair

Kulörinspireras från Sthlm Furniture & Light fair

Att hitta vilken känsla du vill skapa i ett rum, det är det första du behöver tänka på vid färgsättning. Ett tips är att leta efter kulörinspiration i miljöer omkring dig, i mönster, i konst eller varför inte i snygga utställningar. Alcro sökte och fann på 2019-års Furniture & Light fair.

 

Kulörinspiration från Alper och ZilenzioKulörinspiration bjöd italienska Arper (tv) på med sin installation i rosa, gult, orange och rött. Alcros Milkshake och Markis ihop med Simba kan skapa samma känsla. Svenska Zilenzio, som utvecklar och designar ljudabsorberande lösningar bjöd på ett spektrum av blåturkosa toner som övergick i grönt och gult (th). Miljön inspirerar att färgsätta med Alcros Peacock blue, Dank och Skott.

 

kulörinspiratör En annan kulörinspiratör är Muuto, som här skapar härliga möten mellan rost, gult och trä. Funderar du på trärena köksluckor, kanske i ask? Köksväggen kan förslagsvis målas i Alcros Burnt Sienna. Få in en gul accentfärg, kanske måla en pall, en stol eller ett sideboard i gula Zenit?

 

lindblomsgrönt kökMöbeltillverkaren Mitabs monter bjöd på en ljuvlig lindblomsgrön kulör. Snyggt med ljust skinn eller skinnfärg på möbleringen och accent i en lite mustigare röd. Alcros Jokk i vardagsrummet är ett fint tips för den gröna väggen.

 

Designer alvinT och tapettillverkare Wall Jakarta-baserade designern alvinT menar att kulör är en viktig ingrediens inom design. Design ska enligt honom både synas och kännas. En tanke som vi delar även när det kommer till färgsättning.

I svenska tapettillverkarna Wall Visions monter (th) har man låtit tillverka en disk. Den gröna kulören på snickeriet är plockad ur tapetmönstret på ovansidan. En väldigt bra idé och vackert resultat av kreatören Anna Starrén.

 

Blå Station ljudabsorberande väggar Arc, Stone designHos svenska Blå Station visades bland mycket annat ljudabsorberande väggar Arc av Stone design. Vi njuter av inspirationen och ser gärna ett möte mellan Alcros kulörer Old Rose, Fevik och Apricot Nude.

 

Bolon mattor och Magis designUnder ledning av tredje familjegenerationen firar mattföretaget Bolon sitt 70-års jubileum under årets möbelmässa. Ett litet smakprov från montern till vänster i bild. Utöver från de fantastiska skulpturala objekten lockas vi av varmbeiga väggar och dovare jordigare nyanser, Alcros Sarabi i möte med Chianti är ett förslag.

Magis prisbelönta monter (th) från Milano 2018 fick följa med till Stockholm Furniture & Light Fair 2019. Här presenteras färg och form i fantastiska kombinationer. Inspireras, tycker vi, och måla väggarna i Alcros Rooster Crest och golvet i gråa Pigeon Grey. Måla ett sideboard i Alcros ljusblåa Syre som accent.

 

Ferm Livning och möbelföretaget Hans K Sist men inte minst, att måla ett golv i en mörkare kulör och möta väggen i en eller flera steg ljusare nyans ger en fin helhet. Ferm Livnings monter inspirerade till ett golv i varma Burnt Sienna och en vägg i Nala.

I bilden till höger ser vi hur svenska möbelföretaget Hans K låter aprikos möta blått. Med det som inspiration kan du måla med Alcros blå Moules på väggarna och måla in en bordsskiva i aprikosa Pinje.

 

Text: Jill Windahl
Fotograf: Lina Östling

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.