Krydda tillvaron!

Krydda tillvaron!

Det här med att våga ta ut svängarna när det gäller färgsättning kan ibland kännas lite skrämmande för man vet ju inte om slutresultatet blir som man tänkt. Men precis som med matlagning krävs det ibland att man måste tillföra lite ”krydda” för att få till den där lilla extra knorren.

Då är ju alternativet att ta den gyllene medelvägen och inreda med ”accentfärger”. Just för att dessa är till för att helt enkelt tillföra lite ”krydda” i inredningen utan att för den delen ta överhanden. Att bryta av med en annan kulör kan vara väldigt effektfullt och ibland räcker det med att tillföra textil eller att färgsätta en möbel.

Alcro_Karin_Borg_krydda_1

Inspirerande keramiska glasyrer, foto: Karin Borg – Ellas Inspiration. Matcha med kulörerna Saffran och Piri Piri från Alcro.

Alcro_Karin_Borg_krydda_2

Att arbeta med accentfärger är ett bra sätt att väcka en miljö till liv. Foto till vänster: H&M Home, till höger: Tarkett.

En färg som synts mer och mer i olika inredningssammanhang de senaste åren är orange. Den tillhör de varma kulörerna och passar därför ovanligt bra som komplement till många färger bl.a. svart, blått och grått.  I spannet av orange kulörer finns allt från brända toner till knalliga nyanser.

Alcro_Karin_Borg_krydda_3

Ett urval kryddiga kulörer från Alcro: Från vänster till höger, uppifrån och ner: Papaya, Sommar, Tandoori, Glöd och Canary Yellow.

Så om du inte vågar gå ”all in” med mycket färg i ditt hem, måla en möbel, ljusstake, kruka eller varför inte en tavelram och tillför på så sätt lite krydda i tillvaron. På loppisar hittar man en uppsjö prylar för en billig peng som bara väntar på att få ett nytt liv och en gnutta färg!

TEXT: KARIN BORG

Karin Borg är frilansskribent och driver inredningsbloggen Ellas Inspiration. Intresset för just inredning och att skriva har funnits där sen barnsben. Hon beskriver sig själv som en superhjälte, förutom de magiska krafterna förstås. LikeNlsen kommer från att hon, likt en superhjälte, lever två vitt skilda liv. På dagarna upptas hennes tid av lagar och paragrafer rörande exportfrågor på ett globalt företag och på kvällarna lever hon ut sitt intresse för inredning.

 

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.