Klassiska möbler får samtida inramning i ny butik

inredning

Klassiska möbler får samtida inramning i ny butik

Utvalda väggkulörer ger klassiska möbler ett nytt sammanhang på Svenssons i Lammhult i Stockholm.

Svenssons i Lammhult öppnade tidigare i år en ny butik i Sickla köpkvarter i Stockholm. Med en innovativ färgsättning där kulören på väggarna får lyfta fram och rama in möblerna vill man locka en yngre målgrupp och sätta klassiska möbler i ett nytt sammanhang.

– Tanken med färgsättningen och inredningen är att kunna visa olika stilar och stämningar. Hur skapar man rum i rummet? Hur lyfter man fram en möbel på bästa sätt? säger Malin Lundmark som är inredare i butiken.

– Rosé pärlemor är väldigt vacker mot sammet. Tillsammans skapar dem en lyxig känsla. Färgen ger karaktär till rummet och svarta hyllor och mässing framträder fint mot väggen. Här kan man blanda toner eftersom väggen binder ihop det, säger Malin Lundmark.

Hon menar att väggkulören spelar stor roll för hur möblerna uppfattas.

– Vad händer när man kombinerar en möbel med en viss ton på väggen? Rummen här illustrerar vad olika val kommer att innebära. Färgen i kombination med materialen är jätteviktiga att uppleva, att till exempel kunna se hur koppar fungerar mot en viss nyans av grönt.

Om du inreder i mörka toner kan du ha mycket möbler utan att det känns rörigt. Vägg målad i Asfalt.

De olika rumsligheterna är målade med kulörer ur Inredningskollektionen.

– Vi vill skapa den rätta inramningen för möblerna och det tycker jag att vi gjort genom de olika färgsatta miljöerna. Genom väggkulören får vi en chans att sätta möblerna i ett sammanhang.

Med väggen målad i Givakt får ekmöblerna stå i centrum.

Största delen av butiken är svartmålad, längs med väggarna öppnar sig kulörta rum i rosa, grönt, grått och olika nyanser av blått för att nämna några.

– Det svarta skapar en rymd, sedan får de små rummen lysa. Det ska vara en upplevelse, inte bara en butik. Det är som att gå in i olika världar och hitta inspiration.

En mörkare kulör på väggarna låter både materialval och grönska framträda.

Hon upplever att vi svenskar blivit modigare med färg på senare tid.

– Folk är modigare med färg nu, och vi försöker nå en ny målgrupp med den här butiken. Vi vill sätta klassiska möbler i ett nytt sammanhang. Med en kulör på väggarna har du möjlighet att skapa en harmoni mellan material, struktur och färg. Man kan skapa kontraster på ett spännande sätt.

Malin Lundmark rekommenderar att arbeta med belysningen för att lyfta fram utvalda möbler.

Hon fortsätter:

– Väggfärgen blir en ram att visa saker i. Har man fina möbler utan att sätta dem i ett sammanhang så finns risken att allt flyter ut i ingenting. Inom en färgvärld lyfter olika inslag fram varandra, konstaterar hon.

 

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.